Column FvD: De wethouder is de weg kwijt

De wethouder is de weg kwijt. En u in de toekomst ook!

Deze week is de gemeenteraad door wethouder Bonte (Groen Links) geïnformeerd over zijn toekomstvisie op ‘mobiliteit’ in Helmond. Omdat Helmond in zijn beleving in 2030 ‘klimaatneutraal’ moet zijn, heeft hij bedacht dat de infrastructuur (ons wegennet) drastisch moet worden veranderd en dat we ons gedrag maar moeten aanpassen.

Het openbaar vervoer is in Helmond niet goed geregeld en de NS-sprinter rijdt niet vaak genoeg. We moeten gebruik gaan maken van (elektrische) deelauto’s, deelscooters en deelfietsen.

De Kasteeltraverse zal niet meer beschikbaar zijn voor doorgaand verkeer. Dit verkeer moet om de stad heen gaan rijden.

In het centrum is de auto per uitzondering te gast. Mensen die in het centrum wonen/werken moeten duur gaan parkeren. Als er al plek is, want zelfs de Noord-Koninginnewal en de Ameidewal moeten plaatsmaken voor een waterrijk park met fiets- of wandelpaden. Logistiek gezien uiteraard onmogelijk voor het bevoorraden van de winkels of het afhalen van maaltijden. Zijn de weekmarkt en de Kermis verleden tijd?

In alle woonwijken wordt 30 km als maximum ingesteld. U kunt drempels en wegversmallingen verwachten. Het doel van dit alles? U bezit in 2030 het liefst geen eigen auto meer!

Op onze vraag of de aanrijtijden van politie, brandweer en ambulance niet langer zullen worden, zegt de wethouder dat hij garandeert dat dit binnen de wettelijke normen blijft. Maar dat halen we nu toch al vaak niet…..?

Als je de standpunten van alle politieke partijen in Helmond bekijkt, zie je dat veel partijen hier ook echt géén voorstander van zijn. Deze uit Rotterdam ‘geïmporteerde’ wethouder overtreft met zijn grenzeloze fantasieën zelfs de standpunten van zijn eigen partij!

Meegaan in deze maatregelen is in onze ogen dan ook regelrecht kiezersbedrog!

Forum voor Democratie kan zich niet voorstellen dat Helmonders dit willen! Iedereen moet vrij zijn om zelf te kiezen welke vorm van vervoer hij/zij gebruikt. Wij vinden dat alle Helmonders moeten mogen meebeslissen óf ze dit wel willen en niet alleen ‘mogen meepraten’ over hoe het er uit gaat zien. Kom op voor uw stad!

Theo Heller

Fractievoorzitter FVD Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Marc Reply

  Heel goed gesproken Theo!
  Dit krijg je nu als je niet gaat stemmen of verkeerd stemt, dan krijg je een mafkees zoals dhr. Bonte die heel je stad naar de klote gaat helpen en nog eens lekker in je portemonnee gaat zitten roeren. Het is schandalig dit! Wanneer wordt er weer eens vanouds helder en normaal gedacht weer en gaan we met ons leven verder i.p.v. belachelijke ideeën verzinnen die klauwen vol geld gaan kosten. De maatschappij is ziek!

 2. dartjan Reply

  Ik ben in ieder geval tevreden dat er plannen op tafel komen.
  Vandaar uit kun je tenminste verder. Ben je er niet tevreden over ?
  Kom dan met uitgwerkte tegen-plannen , maar ga niet op de man af spelen.
  Laat zien en horen , hoe jij het wilt hebben.
  Lezen we zeer binnenkort over jullie voorstellen of blijf je liever gewoon tegen en doe je verders niets ?

  • Theo Heller (FVD Helmond) Reply

   Het ‘tegen-plan’ is dat elke Helmonder zelf mag kiezen of hij/zij de auto wil gebruiken of iets anders. Dit is ondemocratische dwang vanuit een hogere agenda.
   Als je af en toe eens onze bijdragen volgt zie je dat we de stad willen laten horen was de consequenties zijn van het huidige beleid. Daarmee is de gemiddelden Helmonder niet gediend.

 3. Gemiddelde Helmonder Reply

  Wellicht wat rustiger typen, dan verslik je je niet zo vaak in het typen. Ik zie mezelf als gemiddeld en bepaal helemaal zelf of ik de auto pak of niet. Als de binnenstad autoluw wordt veranderd hier niets aan. Hogere agenda’s klinkt als het nastreven van een complottheorie. Probeer eens anoniem gebruik te maken van het internet (dus incl je smartphone en wat anderen tegen je aan houden), als je dan weer uit de fabeltjesfuik bent gestapt en weer een beetje gemiddeld kan nadenken, dan kom je erachter dat de ideeën helemaal zi verkeerd niet zijn. Als je wilt dat er nooit niks meer veranderd dan moet je vooral overal op tegen blijven, de cursus “hoe wordt ik gelukkig” is er ook voor jou.
  Ik zie ook graag je plan voor een betere binnenstad tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *