Commissie adviseert gemeenteraad positief over Jan van Brabant

Op dinsdag 6 april heeft de adviescommissie de gemeenteraad positief geadviseerd over de nieuwbouwplannen voor het Jan van Brabant College. Daarbij gaat het specifiek over de vestiging aan de Molenstraat. De bal ligt nu bij de gemeenteraad om bij de komende vergadering, 13 april, de definitieve klap erop te geven.

Bij eerdere commissies was het ook al duidelijk dat de raadsleden graag iets voor het Jan van Brabant College wilden zien veranderen. Het plan is op een aantal punten aangepast. Nu konden alle partijen instemmen met het voorgelegde plan. Als uitgangspunt dat de school in 2027 ruimte moet bieden voor 850 leerlingen. Dat aantal is in de toekomst nog uit te breiden. “Er zal niet alleen gekeken worden naar de flexibiliteit van het pand maar ook van de locatie”, vertelt wethouder Cathalijne Dortmans.

Plan Molenstraat 

De mogelijkheden die nu vrijkomen doordat de Jan van Brabant weggaat uit de Molenstraat, worden volgens de wethouder meegenomen in de plannen voor de ontwikkeling van het centrum. “Er is dus ook nog geen financieel plaatje bekend hierover”, zegt wethouder Dortmans.

In de raadsvergadering van 13 april wordt het plan over de nieuwbouw als hamerstuk behandeld.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *