Commissieleden niet blij met plannen parkeerbeleid

Het parkeerbeleid dat Helmond in wil voeren werd in de commissievergadering van donderdagavond flink aangevallen. De voorkeur van het college van Burgemeester en Wethouders voor een ‘adaptieve optie’ werd door de commissieleden gezien alsof er al een keuze gemaakt was. 

De partijen zijn het erover eens dat de Helmonder niet uit de auto gepest moeten worden. Het helemaal verdwijnen van de auto uit het centrum zal dan ook een ondenkbare optie zijn, stelden de meerderheid van de partijen in de gemeenteraad. Het College van Burgemeester en Wethouders had vooraf al een voorkeur uitgesproken over wat er moet gebeuren met het parkeerbeleid in Helmond. Dat is namelijk het tweede scenario. In dit scenario (Adaptief) wil de gemeente dat het aantrekkelijk wordt voor mensen om naar het centrum van Helmond te verhuizen, zonder een eigen auto mee te brengen.

Communicatie

Wethouder Antoinette Maas stelde dat de communicatie rondom het parkeerbeleid beter kan. “Dat moet inderdaad veranderen. We moeten beter uitleggen dat het centrum nog gewoon te bereiken zal zijn met de auto. Met parkeren aan de rand van het centrum bedoelen wij meer het winkelgebied. Parkeergarages zoals bijvoorbeeld de Elzas liggen aan die rand.”

Het onderwerp wordt verder besproken in de adviescommissie in september 2021. Dan is bekend met welk plan het college definitief naar de gemeenteraad komt. Het college neemt de ideeën en twijfels van de commissieleden mee bij de verdere uitwerking van het plan.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *