Contactcirkel Rode Kruis zoekt vrijwilligers

De Helmondse Contactcirkel van het Rode Kruis is dringend op zoek naar vrijwilligers.

In Helmond zijn diverse Contactcirkels actief, die de stad een beetje veiliger en gezelliger proberen te maken. Zo’n Contactcirkel bestaat uit mensen die elke ochtend even contact met elkaar hebben om te vragen of alles goed gaat. Neemt een deelnemer niet op, dan belt de vrijwilliger die de cirkel leidt een contactpersoon om een kijkje te nemen. Zo voorkomt men dat het onopgemerkt blijft als er iets met een deelnemer aan de hand is. Ideaal voor alleenstaanden die behoefte hebben aan een dagelijks contact- en controlemomentje. Kortom, de contactcirkels doen belangrijk werk.

De Contactcirkel in Helmond leiden

Wil jij je graag inzetten voor dit goede initiatief? Zolang je een uurtje per week beschikbaar bent, inlevingsvermogen hebt en makkelijk een praatje maakt, beschik je over alle kwaliteiten die nodig zijn om de Contactcirkel te leiden. Helmond een klein stukje gezelliger en veiliger maken hoeft dus helemaal niet veel tijd of moeite te kosten.

Wil je graag een Contactcirkel leiden als vrijwilliger? Neem contact op met Marjolijn Poppeliers via telefoonnummer 06-26774590 of stuur een mail naar contactcirkel.brabantzuidoost@rodekruis.nl. Heb jij behoefte aan deelname aan de Contactcirkel? Ook dan kun je mailen naar dit e-mailadres of bellen naar 040-2443311.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *