Contant betalen blijft toch mogelijk na boze reacties

De Cacaofabriek heeft besloten dat klanten tóch met cash kunnen betalen in de brasserie van het cultureel centrum. Een eerder bericht op Facebook dat per 1 oktober alleen nog maar pinnen mogelijk was, viel zeer slecht bij de volgers. Het leverde een storm van kritiek op met honderden boze reacties. Volgens interim-directeur Wim Hillenbrink van De Cacaofabriek is de maatregel dinsdagmorgen na spoedoverleg teruggedraaid.

Veel volgers lieten dinsdagmorgen op Facebook weten dat ze het niet met de maatregel eens waren. Hillenbrink: “Het was maar 1 procent van onze volgers die reageerde op de maatregel. Maar er kwamen zo veel negatieve reacties in zo’n korte tijd dat we wel moeten ingrijpen. We willen een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt; misschien hebben we onderschat dat het contant betalen er voor veel klanten bij hoort.”

Betrokkenheid bij de Cacaofabriek

Op de Facebookpagina staat inmiddels het volgende bericht: ‘Het is mooi om te zien hoe betrokken iedereen is bij De Cacaofabriek. Dat ons beleid – dat bij onze kassa al langer gemeengoed is – zo’n heftige reacties zou oproepen, hadden we niet voorzien. We nemen het grote aantal reacties ter harte. Daarom gaan we een tolerant en behulpzaam beleid hanteren voor gasten. In de brasserie accepteren we voorlopig contante betalingen.’

De directeur kan en wil niet in de verre toekomst kijken als het gaat om het betaalbeleid. “Op muziekfestivals is het al heel normaal dat er nergens meer met cash wordt betaald. Maar het is duidelijk dat veel bezoekers hier het contant betalen belangrijk vinden, dus gaan we daar nu in mee.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *