Cor Ketelaars benoemd tot MierloHoutenaar 2020

Cor Ketelaars (rechts)werd zondag 19 september alsnog officieel benoemd als MierloHoutenaar 2020. Wegens coronamaatregelen had de uitreiking van de onderscheiding begin van het jaar geen doorgang kunnen vinden.  De uitslag was voor niemand een verrassing, maar zondag kon dan uiteindelijk in besloten kring de nieuwe MierloHoutenaar worden gehuldigd. Cor mag 500 euro verdelen onder Mierlo-Houtse verenigingen die hij een warm hart toedraagt.

Normaliter wordt de prijs uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Wijkraad Mierlo-Hout. Deze mocht in het begin van het jaar niet doorgaan. In de loop van het jaar is dan toch de MierloHoutenaar bekendgemaakt. De jury bestaande uit wijkwethouder Cathalijne Dortmans, Henk van de Westerlo, Joke van Eemeren, Cor van Rijsingen, pastoor Swagemakers en Jan Drouen heeft uit de drie genomineerden: Daniëlle Kuijpers, Joyce Kuijpers en Cor Ketelaars uiteindelijk de laatste gekozen. Daniëlle en Joyce mogen ieder 250 euro geven aan verenigingen uit Mierlo-Hout.

Cor Ketelaars werd voorgedragen als MierloHoutenaar, waarin werd verwoord dat hij ontzettend veel heeft gedaan voor Postduivenvereniging De Haagse Post. Hij was jarenlang de voorzitter van deze vereniging. Hij stond voor iedereen klaar en heeft een jaar lang de duiven verzorgd voor een zieke duivenmelker. Cor was ook mantelzorger voor zijn vrouw en zette zich lange tijd in voor de renovatie van de Mierloseweg. Hij was vrijwilliger van speeltuin Helmond West en verrichte hand- en spandiensten voor buurtvereniging Apostelwijk en de frisfeesten van Minor. Heel verdrietig: op de dag dat het bekend zou worden gemaakt wie de MierloHoutenaar zou worden, is de echtgenote van Cor overleden.

Gullie bent nog nie van meen af!

Toen Cor na de uitreiking werd gevraagd om een toespraakje, was hij duidelijk ontroerd. ‘Bedankt voor deze prijs. Wel jammer dat mijn vrouw het niet meer heeft meegemaakt. Die zei altijd: ’Moette gai dè naw altijd doen?’ Maar ik vind het niet bijzonder wat ik heb gedaan. Je rolt er gewoon in. En ondanks dat het een moeilijke tijd is geweest, probeer ik het weer allemaal op te pakken. Gullie bent nog nie van meen af!’

 

Cathalijne Dortmans met vertegenwoordigers van resp. EHBO-vereniging, Stichting Lief en De Huiskamer

Groepering 2020

Ondanks dat de uitslag al bekend was, werden de groeperingen die werden aangedragen voor Groepering van het Jaar 2020 uitgebreid belicht. De EHBO-vereniging Mierlo-Hout, stichting Lief en de vrijwilligers van ‘De Huiskamer’ in de Geseldonk waren de drie genomineerden. Uiteindelijk werd de Huiskamer, voor de opvang van mensen met lichte vorm van dementie, groepering van het jaar 2020. Zij mochten voor hun groepering 250 euro in ontvangst nemen. De andere twee genomineerden ontvingen ieder 100 euro voor de vereniging.

Jan Drouen stond tijdens zijn toespraak nog even stil bij het overlijden van EHBO-er Frans Welten, die als kartrekker enorm wordt gemist bij de vereniging. Ook memoreerde hij de beide vrijwilligers van de Huiskamer.  Riet van de Kam overleed in december en de deze week overleden Doortje Noten.

Wethouder Cathalijne Dortmans

Wethouder Cathalijne Dortmans is de wijkwethouder van Mierlo-Hout en was bij de uitreiking aanwezig. Zij bedankte alle vrijwilligers in haar toespraak: “Hoewel de uitslag al bekend was, is de waardering er niet minder om. Sinds corona is er heel veel veranderd. Wat er niet veranderd is, is de inzet door vrijwilligers. Het klaar staan voor elkaar. Ik vind het een goede beslissing van de Wijkraad om de MierloHoutenaar alsnog uit te reiken. Daniëlle, Joyce en Cor van harte bedankt voor jullie inzet. En natuurlijk ook alle andere vrijwilligers heel hartelijk bedankt!

Hoofdfoto: Cathalijne Dortmans, Daniëlle Kuijpers, vertegenwoordigster van Joyce Kuijpers en MierloHoutenaar 2020 Cor Ketelaars.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *