Crowdfunding voor Blikkie 2.0

Voorleesbus Blikkie zorgt al bijna tien jaar voor leesplezier in Helmond, Asten, Deurne en Someren. Helaas staat Blikkie steeds vaker stil en de afgelopen maanden zelfs al voor langere tijd. De bibliotheek Helmond-De Peel ging op zoek naar een manier om Blikkie een nieuw leven in te blazen. Daarvoor zette zij een ambitieus project op: het realiseren van een nieuwe voorleesbus, ofwel Blikkie 2.0.

Het wordt een nieuwe bus in een oud jasje. Om dit project te realiseren start de bibliotheek een crowdfunding. Met jouw steun wil de bibliotheek een nieuwe bus omtoveren tot een bron van inspiratie voor kinderen van alle leeftijden.

Waarom Blikkie 2.0?

De bibliotheek gelooft dat de ontwikkeling van taalvaardigheid cruciaal is voor de toekomst van kinderen. Maar niet alle kinderen hebben toegang tot boeken en een stimulerende leesomgeving. Het doel is om daar verandering in te brengen. Met de voorleesbus gaat de bibliotheek naar buurten, speeltuinen en scholen.

Educatief

Blikkie is niet zomaar een bibliotheek op wielen. Het is een educatieve ervaring die kinderen betovert en hen meeneemt op een reis door de wereld van verhalen en fantasie. In de bus creëert de bibliotheek een gezellige en inspirerende omgeving. Een plek waar kinderen zich kunnen nestelen in comfortabele kussens en zich laten meeslepen door de magie van boeken. De getalenteerde voorlezers brengen de verhalen tot leven met hun levendige vertelkunst. En zorgen zo voor een onvergetelijke ervaring voor de kinderen.

Maatschappelijke rol

De voorleesbus heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie. Door het bevorderen van leesplezier en taalvaardigheid draagt Blikkie bij aan het verkleinen van de kloof in onderwijskansen tussen kinderen. Blikkie inspireert kinderen om van lezen een gewoonte te maken. Zodat ze hun taalvaardigheden verbeteren en hun horizon verbreden. Daarnaast biedt het kinderen de kans om elkaar te ontmoeten.

Financiële steun

Alleen met jouw hulp kan deze fantastische ervaring gerealiseerd worden. Er is financiële steun nodig om de bus te kopen en om te bouwen tot een ware ‘leesoase’ op wielen. Elke donatie, groot of klein, zorgt voor een stap dichter bij het verwezenlijken van dit project. Met het doel om samen de magie van lezen en de kracht van taal door te geven aan de volgende generatie.

Wil jij helpen deze reis mogelijk te maken? Om zo kinderen de kans te geven om te dromen, te leren en te groeien door de wereld van boeken? Doe dan een bijdrage aan de crowdfunding. En draag bij aan de taalontwikkeling, leesplezier en de beleving van kinderen. Wil je bijdragen aan deze crowdfunding? Of wil je eerst meer informatie? Kijk dan op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/help-blikkie.

De crowdfunding start officieel op 10 september op het Helmond Art Festival. De bibliotheek nodigt iedereen uit om op die dag langs te komen bij Blikkie, tussen 12.00 en 17.00 uur (adres: Piet Blomplein, Helmond).

[Foto: Bibliotheek Helmond-De Peel]

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *