Cursus Reanimatie en AED in De Schabbert

Aan het begin van dit jaar werden de landelijke burgerhulpverlener-cijfers bekend gemaakt. Deze zijn in tegenstelling tot de afgelopen jaren flink gedaald. Heel zorgelijk nieuws. In elke regio is het belangrijk dat voldoende mensen weten hoe zij iemand moeten reanimeren. Zo ook in Helmond. Als er dan iemand in nood is, kan die persoon zo snel mogelijk geholpen worden. Elke seconde kan het verschil maken, wanneer reanimatie noodzakelijk is.

Hoe meer mensen de afgelopen twee jaar een cursus Reanimatie en AED hebben gevolgd, hoe beter. Het Rode Kruis Helmond organiseert daarom op zaterdag 25 februari een cursus Reanimatie en AED in De Schabbert. Wanneer je de cursus goed afrondt, krijg je na afloop een Europees erkend Rode Kruis Reanimatiecertificaat. Daarmee kun je je opgeven voor HartslagNu, het reanimatie-oproepsysteem.

Een cursus Reanimatie en AED wordt vaak (deels) vergoed door je zorgverzekering. Het kan dus soms zelfs gratis zijn!

Wil jij graag deelnemen aan de cursus in De Schabbert? Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Rode Kruis Brabant-Zuidoost, of je kunt een mailtje sturen naar ehbo.brabantzuidoost@rodekruis.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.