Een dag tegen pesten werd op zaterdag 25 juni georganiseerd met medewerking van Pactum , LEVgroep en Mansouri gym. De gemeente Helmond streeft naar een jeugdvriendelijke stad. Daar hoort pesten niet bij en erger nog is soms de discriminatie. Er zijn veel verenigingen die iets doen tegen pesten. De ene vereniging geeft voorlichting, de andere vereniging leert je wat je kunt doen om het pesten tegen te gaan. Zij leren je dan om voor jezelf op te komen.

Een van de ergste dingen die je kunt meemaken is het pesten. Op school, op je werk of bij je sportvereniging. Vooral bij de jeugd gebeurt dit en de gevolgen kunnen fataal zijn: geen zin meer in school, je alleen voelen of leuke dingen niet meer doen.  En daarom organiseerden het Pactum (voorheen bijzonder jeugdwerk), de Lev groep en Mansouri gym op 25 juni een manifestatie Sterk tegen Pesten /Sterker voor Respect.  Tijdens deze dag tegen pesten kon je kennis maken met enkele organisaties die hier iets aan doen. Er werden leuke en nuttige workshops gehouden waar je aan mee kon doen. Bijvoorbeeld in een boksring sparren, met een iemand of praten met iemand uit de politiek. Met het motto: Leer wat je zelf kunt doen en breng dat in de praktijk.

Er waren toch wel veel jeugdigen (sommige met de ouders) op komen dagen. De jeugd kon om te beginnen een kijkje nemen in een politieauto en natuurlijk mocht de sirene niet ontbreken. Dus af en toe gierde de sirene en de kinderen vonden het prachtig. Ook wethouder Dortmans kwam een kijkje nemen en met een korte toespraak voor de jeugd kon iedereen die daar behoefte aan had even praten met de wethouder.

Mansouri gym

In de ring werden intussen enkele fanatiekelingen een beetje getraind door Aziz El Mansouri, de eigenaar van de sportschool. De sportschool was eerst in de City sporthal te vinden en nu sinds een jaar op het Binderseind nr.21. En het is beslist geen achteruitgang, integendeel. Waar de sportschool nu zit is het een enorme vooruitgang. Een mooie, grote en goedverlichte ruimte. Bij binnenkomst is er links direct een gezellige koffiebar. De hal is met gedempt licht een fijne oefenruimte.

De dag tegen pesten verliep op zich gezellig en het is een pluspunt voor de sportschool waar hopelijk veel jeugd een weg zal vinden naar de weerbaarheid tegen pesten.

Verslag en fotografie: H. Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.