Ondanks het feit dat de officiële opening van Loods 20 vrijdag 12 november weer is uitgesteld, is deze middag voor de Dag van de Mantelzorg, gelukkig wel door gegaan. De belangstelling was geweldig en namens de gemeente Helmond was wethouder Harrie van Dijk aanwezig om alle gasten welkom te heten.

Mantelzorgen, daar kies je lang niet altijd bewust voor. Soms overkomt het je heel plotseling en soms wordt de hulp die ooit klein begon, steeds groter en intensiever. De langdurige zorg die je geeft, voelt dankbaar, maar vaak ook zwaar. Vaak wordt het misschien naast werk en je gezin gedaan. Vaak wordt mantelzorg met vanzelfsprekendheid gedaan of heb je geen keuze, om je inzet te bieden.

Maar naast het zorgen, moet er vaak ook veel geregeld worden en krijg je als mantelzorger te maken met een complex stelsel aan wetten en regels en een veelheid aan instanties. De weg hierin vinden is niet altijd eenvoudig en kan erg belastend zijn. Daarom is het een goed idee, om zulk een middag voor deze doelgroep te organiseren en hun de aandacht te geven.

Waardering

Voor alle mantelzorgers die naar Loods 20 gekomen waren, moest deze middag er een gaan worden van ontspanning en het gevoel van waardering voor hun inzet.  Hieraan liet de organisatie van deze middag, het aan niets ontbreken. Bij binnenkomst werden ze ontvangen met koffie of thee met een heerlijk stuk gebak. Ook de goodiebag  ontbrak hier niet met wat verrassingselementen. Ook wethouder Harrie van Dijk was aanwezig om de mensen te complimenteren voor al hun goede werk dat zij verrichten. Er werden groepen gemaakt en op die manier was het makkelijker, om de mensen goed rond  te leiden door het EDAH en Orgelmuseum.  Na afloop hoorde je van iedereen dat ze van deze middag genoten hadden en het heel mooi hadden gevonden. Ze hebben veel gezien en gehoord, in de beide musea. Chapeau voor de organisatie van deze mantelzorgmiddag.

© Tekst en foto’s: Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. j.h.w van stiphout Reply

  Henk bedankt voor de foto’s

  het was prachtig ingericht beide museums ondanks de kleinere ruimte.

  ik kom zeker nog eens terug.

 2. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk,

  Hartelijk dank voor deze fantastische foto-impressie. Ziet er allemaal “gelikt” uit en noopt mij zo spoedig mogelijk Loods 20 te gaan bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *