Dag van het Kasteel Helmond in het teken van ‘aan tafel’

Tijdens de landelijke Dag van het Kasteel staan de kasteelpoorten in ons land wagenwijd open voor bezoekers die zich in middeleeuwse sferen willen hullen. Ook in Helmond hebben we een prachtig kasteel. Op Pinkstermaandag 20 mei kun je er genieten van een uitgebreid programma met activiteiten. Het thema dit jaar is ‘aan tafel’.

Zo kun je dit jaar op het sfeervolle binnenplein meerdere malen per dag kijken naar een kort toneelstuk van een groep enthousiaste kasteelacteurs. Zij verhalen over het kasteel en het thema van dit jaar, ‘aan tafel’. Gidsen van het kasteel staan klaar om je op te vangen bij je wandeling door het kasteel. Je kan hen het spreekwoordelijke hemd van het lijf vragen, want de kasteelgidsen zitten vol verhalen over het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal van de grootste, vierkante waterburcht van Nederland.

Speuren en spelen
Voor de jonge avontuurlijke bezoekertjes biedt het Helmondse kasteel diverse speurtochten aan, waarbij je op zoek gaat naar de geheimen van het kasteel. Ook staan er op het binnenplein van het kasteel kasteelspellen, waar kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven. In de kelders van het kasteel kunnen ze bovendien los met diverse games. Via deze games leren ze bijvoorbeeld wat een kasteelheer eet en wat hij aanheeft. Speciaal tijdens de Dag van het Kasteel kun je verder rondneuzen op de eeuwenoude en authentieke kasteelzolder. Uiteraard wel onder begeleiding, want de zolder is namelijk al heel oud. Je moet trouwens wel goed ter been zijn om er te komen.

Werkplaats van Lucas Gassel
In de tijdelijke tentoonstelling De werkplaats van Lucas Gassel kan je leren door zelf te doen. Ook kun je op een actieve manier bekijken hoe de meester van het landschap, Lucas Gassel, schilderde. Deze zestiende-eeuwse meesterschilder bracht een deel van zijn jonge jaren door in Helmond. Later vertrok hij naar Antwerpen en Brussel. In de Cortenbach kasteelzaal een stukje verderop, kan je onze aankoop van Lucas Gassel bewonderen: Landschap met het offer van Abraham.

Het kasteel van Helmond is op Pinkstermaandag 20 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de Dag van het Kasteel in Helmond vind je op de website van het evenement. Daar kun je ook online je tickets reserveren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *