“Dit is toch een feestje voor je ogen!”, sprak één van bezoekers van de Dahliatuin tijdens de jaarlijkse Open Tuinendag op 3 september. De organisatie van de Dahliatuin Helmond-West maakte er ook dit jaar weer een feestje van. En mocht, mede dankzij het prachtige weer, weer honderden belangstellenden ontvangen. Dit is Helmond was erbij.

Wie door de prachtig versierde poort komt, wordt meteen welkom geheten door enkele leden van de vereniging. Iedereen mag op het terrein rondwandelen. Zo is er koffie met gebak, speelt er een muziekband en is de tuin versierd met prachtige bloemstukken. Groei & Bloei maakt van de dahlia’s prachtige bloemstukken en boeketten, die gretig aftrek vinden.

Meer dan 600 soorten

Op de Dahliatuin vind je meer dan 600 verschillende soorten dahlia’s. De leden verstrekken gewillig aan alle bezoekers informatie over het kweken van dahlia’s. Dat er zoveel verschillende dahlia’s zijn, verbaast velen. Bewonderaars van de bloemen krijgen uitleg over hoe men zelf dahlia’s in de tuin kan laten groeien en hoe de dahliaknollen moeten worden behandeld. De tien mooiste dahlia’s staan op een tafeltje uitgestald met de namen erbij. De bezoekers kunnen kiezen welke dahlia ze het mooiste vinden.

Bijen in de Dahliatuin

In de Dahliatuin is ook een grote bijenhal. Veel belangstelling is er voor de imker van de tuin. Hij vertelt de bezoekers over de bijen en ook biedt hij de honing te koop aan. De dahliakwekers vertellen graag over hun bloemen en hoeveel tijd ze eraan kwijt zijn. Je ziet ze genieten als de bezoekers zich bewonderend uitspreken over hún rijtje dahlia’s.

Bos Bloemen

Inmiddels heeft de Dahliatuin al meer dan 350 ondersteunende leden. Een ondersteunend lid betaalt een kleine bijdrage en ontvang daarvoor, naar gelang, jaarlijks 3 of 5 bossen bloemen. Voor de ondersteunende leden stonden ook vandaag de bossen dahlia’s klaar.

Foto’s: Anja Donkers en Petra van Duppen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *