Dak- en thuislozen op goede voet de winter door

Zaterdag 10 december heeft een team van het Elkerliek ziekenhuis en van Toppodotherapie Helmond-Mierlo vrijwillig de voeten van dak- en thuisloze inwoners van Helmond gescreend en verzorgd. In SMO’s opvanglocatie Huize d’n Herd aan de Kasteel-Traverse maakten 40 mensen gebruik van dit aanbod.

Verpleegkundig specialist wondzorg Sandra Janssen: “Een goede voetverzorging is heel belangrijk. En we verzorgen niet alleen, we kijken ook of er wondjes zijn of andere tekenen die vragen om nadere behandeling. We zijn blij dat we dit zo kunnen doen en hopen dat de mensen klachtenvrij de winter doorstaan.” Diabetes podotherapeut Joselien van Iersel vult aan: “Je staat en loopt de hele dag op je voeten. Dat geeft al aan hoe belangrijk het is om er goed voor te zorgen. Dat deden we vorig jaar, nu weer en blijven we doen.”

Naast bewoners van SMO opvanglocaties Huize d’n Herd en De Koning, waren dit jaar ook bewoners van opvanghuis Domus Helmond en bezoekers van buurtkamer Perron 3 van het Leger des Heils uitgenodigd.

Marion Elbers, verpleegkundige bij SMO vertelt: “De voet-verwendag was zeer geslaagd. Niet alle cliënten hebben de financiële middelen om de voeten goed te laten verzorgen. Daarom is het zo geweldig dat wij weer benaderd zijn voor dit initiatief! De één vond het heerlijk om de voeten lekker te laten verwennen en voor de ander was het ook echt heel hard nodig om erge voetproblemen te voorkomen. Mensen waren enorm dankbaar!”

Enkele reacties van cliënten: ‘Alsof ik nieuwe voeten heb!’ en ‘Geweldig!’. Één client was vandaag jarig en noemde het haar beste verjaardag ooit.

Behalve de voetverzorging en –screening was er ook een warm hapje voor de bezoekers en een goodiebag met o.a. sokken, een manicuursetje en verzorgingsproducten gemaakt door o.a. Stichting Steunwelzijn, Protex Healthcare, Smith & Nephew, AllWeCare, Flen Health en Welland.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.