De charmes van het Helmondse carnaval

Dit is Helmond viert volop mee met het Helmondse carnaval. Samen met onze wijkreporter en fotograaf Hans Choufoer kijken we even terug op de Gezelligste Optocht van het Zuiden met een mooi fotoverslag. Met pareltjes van niet alleen deelnemers, maar vooral van de mensen langs de kant van de weg.

De Gezelligste Optocht van het Zuiden was dit jaar een groot succes. Rondom hoorde ik veel positieve reacties over deze optocht. Veel mensen waren blij dat de echte herriewagens niet meer meereden. Ook waren er gelukkig geen grote gaten in de stoet. Op de kleurrijke deelnemers en originele slogans kwamen veel complimenteuze reacties. Er liepen dit jaar heel originele groepen mee, aangekleed met de mooiste kostuums en in de prachtigste kleuren. Ook ik viel weer voor de charmes van het Helmondse carnaval.

Een kleurrijke parade

Als wijkreporter besloot ik dit jaar niet alleen de optocht zelf te fotograferen. De sfeer bij de optocht wordt ook gemaakt door de mensen langs de kant. Carnavalsvierders steken vaak veel tijd in het schmink- en kostuumwerk. Zowel de jeugd als de ouderen proberen zo de carnaval zo leuk, vrolijk en perfect mogelijk te maken.

Genoten heb ik uiteraard zelf ook van de optocht. Het begon voor mij met het kleine meisje dat helemaal voorop liep in de kleuren van de Keiebijters. Gelachen heb ik bij het duo van de nieuwe sportzender ESPN. Nog steeds vraag ik me af het een echte cameraploeg was, verkleed als ESPN duo, of gewoon wat gasten die zich af en toe in de stoet begaven. En natuurlijk werd ook ik in de kappersstoel gegooid om geknipt te worden voor onze prins Briek LI. Voor de niet-Helmonder; Nee, hier staat niet LI, maar we zijn al toe aan prins nummer 51! Een kale kop staat die man uiteraard óók fantastisch, maar naast een beetje haar op de tanden mag er best ook nog wat haar op ‘zunne kop’.

Lees ook: Jurgen Streppel is prins Briek LI der Keiebijters 

Op deze pagina helaas geen ruimte voor álle foto’s, maar wel vast een kleine indruk. De techniek van Dit is Helmond is druk bezig met het maken van een compilatie van het werk al onze fotografen. En volgend jaar? Dan staat ze gewoon nog meer foto’s te maken van de Gezelligste Optocht van het Zuiden. Alaaf!

Foto’s: Hans Choufoer

Lees ook: Prijsuitreiking Helmondse optocht

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *