De fietsexamens zijn weer begonnen

Van maandag 8 tot en met donderdag 12 mei vinden de fietsverkeersexamens plaats voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Ook in Helmond zie je deze week daarom allerlei kleuren voorbijflitsen op de fietspaden en straathoeken.

Na het Theorie-examen (30 maart) en de Fietskeuring (3 tot en met 5 april) is het deze keer de beurt aan het Praktijkexamen. Op veel straathoeken staan medewerkers in kleurige hesjes, die de kinderen op hun rijwiel nauwlettend in de gaten houden.

Daarbij controleren ze natuurlijk of de fietsers wel doen wat ze moeten doen. Zoals je hand uitsteken als je afslaat. Wachten op een groen stoplicht voordat je oversteekt. En vooral niet met je mobieltje spelen tijdens het fietsen, want dat is streng verboden. Maar ook wordt gekeken of men wel beide handen aan het stuur houdt en bij het oversteken naar links en rechts kijkt, zoals het hoort. En ja, ook gezellig klessebessen met een vriendje of vriendinnetje tijdens het fietsen is op elk ogenblik verboden.

De praktijkexamens duren een week. Van 8 tot en met 12 mei zijn de scholen dus druk bezig met deze fietsexamens. Er word al vroeg gestart bij de Cacaofabriek en per school en klas vertrekt er een groep richting het centrum. Oppassen dus, voor de fietsers én andere weggebruikers. Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Ouders en kinderen kunnen ook samen oefenen, voordat de kinderen ‘op gaan’. Dat kan via de website van VVN Verkeersexamen Helmond Fietsroute.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *