De knuffeldierendokter te gast in De Rijpelroets

De Knuffeldierendokter was op zaterdag 17 september te gast in de speeltuin om de knuffeldieren van de kinderen na te kijken of de gezondheid wel goed was van de dieren. De dierenambulance was met volledige bemanning, Monique, Eline, Sonja, Jamie en Gerard aanwezig en zij zaten te wachten op de patiënten. Maar de kinderen konden ook een kijkje nemen en zien hoe de ambulance er van binnen uit zag.

De mensen van de ambulance hadden zelfs Bello mee genomen die op tafel werd gezet en om zich heen keek naar wat er om zich heen gebeurde.  En al gauw kwamen de eerste patiëntjes binnen en meldden zich bij de knuffeldierendokter. Er was een aapje, een bijtje en zelfs een grote Huskyhond. Ze werden bekeken en na gevoeld of alles nog in orde was met de knuffels. Dit bleek gelukkig het geval al moest de dokter af en toe wel een spuitje geven en een verbandje en pleister op doen. Daarna kregen de kinderen vitaminepilletjes mee. Drie maal daags twee tabletjes.

En als de knuffels weer gezond zijn mogen de kinderen de vitaminepilletjes zelf opeten. (Natuurlijk waren het geen echte pillen maar snoepjes). Een slimmerik zei meteen tegen de dokter dat haar knuffel dat niet nodig had en de pillen verdwenen in een rap tempo in haar eigen mondje tot grote hilariteit van de dokter.

Wanneer de kinderen even op hun beurt moesten wachten konden zij een kleurplaat inkleuren. Gelukkig was er geen wachttijd en de gezondheidscontrole verliep snel en voorspoedig. En toen het rond de klok van 16.00 uur wat rustiger werd pakten de mensen van de dierenambulance en de knuffeldierendokter hun spullen in om langzaam aan huiswaarts te keren. Al met al was het toch een leuke middag geweest en is zeker voor herhaling vatbaar.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.