De Paashaas is weer in Helmond

De enige echte Paashaas tegen het lijf lopen in het centrum van Helmond? Het kan je de komende tijd zomaar gebeuren!

De lente is begonnen, al is dat niet te merken aan het weer. Koud, nat en een frisse wind maken het er niet beter op. Ook op de kermis merken ze niks van een lentegevoel, want het is lang niet zo druk als in andere jaren. Maar in de Elzaspassage was het vandaag, zaterdag 1 april, wél lekker om even te schuilen. Bovendien had je alle kans om de enige echte Paashaas te spotten.

Ontmoet de Paashaas!

Voor de kinderen was het helemaal een feest. Want zij liepen zomaar de Paashaas weer tegen het lijf. En dit jaar had de Paashaas het enorm naar zijn zin. Kinderen mochten een paar paaseitjes uit zijn mand pakken, maar kregen er ook nog eens cadeautjes bij. Soms was het een vertederend gezicht; de Paashaas die eitjes uitdeelde en op de foto ging met kinderen, vaak ook op verzoek van de ouders. Sommige kinderen wilden zelfs met de Paashaas knuffelen. En de Paashaas, die vond alles geweldig. Via de Elzaspassage liep hij naar de Veestraat en via de kermisattracties op de Markt weer terug naar de Elzaspassage. Daar kon hij lekker schuilen voor de regen, zodat zijn pak niet te nat werd.

Bezoek het atelier van de Paashaas

Ook deze week is de Paashaas nog vaak te zien in het centrum, dus wie weet ontmoet je hem in levenden lijve. Wist je trouwens ook dat de familie Paashaas een atelier heeft in de passage? Een plek waar kinderen een mooie kleurplaat kunnen inkleuren. Of eieren kunnen beschilderen, die daarna door de hulpdames van de Paashaas worden gedroogd met een föhn. Bovendien staan de planken in het atelier vol met heerlijke chocolade, zoals Paashazen en paaseitjes. Te veel om op te noemen. Het is beslist de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *