De paashaas was te gast op de Helmondse markt

De paashaas op de Helmondse markt was wel een leuke verrassing voor veel kinderen die daar met hun ouders rondliepen. Iedereen die op zaterdag 3 april de markt bezocht kwam zowaar de paashaas tegen.

En hij liep te torsen met een zware mand met verrassingen vanwege het paasfeest. Elk kind dat een handje kwam geven kreeg een chocoladekip. Broertjes of zusjes moesten ook zelf naar de paashaas komen om hun traktatie in ontvangst te nemen. Dit was zo geregeld om elk kind een kans te geven iets te krijgen. Uit het verleden bleek dat er soms kinderen waren die wel twee of meerdere keren terug kwamen naar de paashaas en op die manier meer dan 1 geschenkje wisten te veroveren.

Het was een ware happening.  Natuurlijk waren er veel kinderen die met de paashaas op de foto wilden. Soms ook omdat oma of opa dat leuk vonden…

Vanwege de coronamaatregelen reed ook clown Milko rond met zijn muziekinstallatie. Hij liet af en toe een waarschuwing horen om toch vooral aan de anderhalve meter te denken en elkaar niet in de weg te lopen.

Voorafgaand aan het lange paasweekend was het weer  een gezellige marktdag in het centrum van Helmond….en ook DitisHelmond was natuurlijk op de markt aanwezig.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *