“De pakkans van hardrijders moet worden vergroot”

Na het ongeval op de Burgemeester van Houtlaan in Helmond afgelopen zaterdag, kwamen er veel klachten vanuit bewoners en omwonenden. De Facebookpagina van Dit is Helmond raakte overspoeld met reacties als ‘de Burgemeester van Houtlaan lijkt soms wel een racebaan’. We vroegen de gemeente daarom of de situatie op de Burgemeester van Houtlaan bij haar bekend is, en of er achter de schermen al wordt gewerkt aan maatregelen.

Het is een doorn in het oog van veel bewoners: de hardrijders op de Burgemeester van Houtlaan. Zeker op de kruising met de Azalealaan levert dat soms levensgevaarlijke situaties op. Het ongeval van zaterdag, waarbij nog niet duidelijk is of hardrijden een rol speelde, maakte de tongen in de buurt weer los. Bij het ongeval sloeg een auto over de kop en knalde vervolgens tegen een lantaarnpaal. Een vrouw moest gewond naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Boze en bezorgde reacties stroomden bij ons binnen. Van buurtbewoners en van fietsers en voetgangers die regelmatig met gevaar voor eigen leven proberen over te steken vanaf de Azalealaan.

Punt van zorg

Volgens de gemeente Helmond zijn snelheidsovertredingen op veel plekken in Helmond een punt van zorg. “Zo ook op de Burgemeester Van Houtlaan”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Dit is een onderwerp dat hoog op de agenda staat van het verkeersveiligheidsoverleg met de politie.” Inmiddels heeft ook wethouder Arno Bonte aan de bel getrokken bij de politie. “Hij heeft er afgelopen jaar meerdere malen bij de politie op aangedrongen dat er maatregelen moeten komen. Maatregelen die de pakkans bij snelheidsovertredingen vergroten.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *