Basisschool De Vlier is een van de scholen die op 4 december een verrassing wachtte. Vandaag was het een vrolijke dag. Ondanks de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen was het een verrassing op openbare basisschool de Vlier: Sinterklaas kon toch even op bezoek komen.

De onderbouw leerlingen zaten netjes allemaal in de aula beneden terwijl de bovenbouw leerlingen ongeduldig stonden te wachten boven bij de reling. En niet lang na het luiden van de schoolbel kwam Sinterklaas in gezelschap van drie roetveegpieten langzaam en voorzichtig via de trappen naar beneden waar hij plaats nam op zijn inmiddels klaargezette troon. Wegens de coronamaatregelen kon niemand een handje  geven aan de sint. Dit kon natuurlijk wel via de staf van de goedheiligman. Iedereen vond het geweldig.

Vooral juffrouw Judith, zij werd helemaal verwend want zij kreeg een cadeautje van haar leerlingen van groep 8.  Inmiddels was het wat rustiger geworden  bij Sinterklaas en na een korte toespraak van directrice Hanneke keek de goedheiligman even rond en vroeg met vriendelijke stem waar meneer Rien was.

Meneer Rien liep boven ergens rond maar werd al gauw ontdekt en kon er niet onderuit even naar beneden te komen. Daar vertelde de sint dat hij het jammer vond dat meneer Rien De Vlier ging verlaten en als bedankje kreeg meneer Rien een extra grote hand pepernoten van de Piet. Na een tijdje werd het tijd dat de Sint weer verder moest met bezoekjes afleggen en de kinderen verdwenen stuk voor stuk weer naar hun lokaal waar de lessen weer begonnen. Toch was het leuk even bij Sinterklaas te mogen zijn.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *