Wandelvierdaagse van start gegaan

Het was gisteren weer een drukte van belang bij de start van de 62ste Wandelvierdaagse van Helmond. Iedereen die mee wilde lopen, kon zich melden aan de start voor een gekozen afstand. Er kon vijf, tien of vijftien kilometer gelopen worden. De wijkreporter van DitisHelmond is gaan kijken bij het startpunt in de wijk Rijpelberg, bij Wijkcentrum De Brem.

Het eerste wat opviel op deze eerste avond was dat er meer lopers meeliepen dan een jaar geleden. Alle deelnemers oogden fanatiek en hadden er allemaal zichtbaar zin in. De groep die de vijftien kilometer wilde lopen moest zelfs wachten met de start, omdat nog niet iedereen klaar was met inschrijven bij de beginpost. Het was er in ieder geval gezellig en de starter die het startsein moest geven, stond te keuvelen bij de eerste groep.

Gelukkig duurde dit niet al te lang en werd er uiteindelijk groen licht gegeven. De massa mensen en kinderen, al dan niet met een kinderwagen, kon gaan lopen. Allerlei kleuren shirts met opdrukken van de betreffende scholen kwamen voorbij de wijkreporter lopen. Zowel van De Vlier, De Korenaar, Talentrijk als De Stroom. Af en toe ook een groep leden van Scouting Rijpelberg, samen met ouders met kinderwagens, die de kinderen begeleidden en in de gaten hielden.

De rustpost op het Louis Donkersplein in Oud-Brouwhuis lag er nu nog verlaten bij. Dit tot opluchting van de vrijwilligers die achter deze tafels stonden te zweten. Ze vulden zoveel mogelijk bekertjes met ranja om de dorst van de lopers te lessen. Toen de eerste groepen aankwamen voor de kleine pauze, stond het plein al gauw vol met kleurrijke groepjes leerlingen.

Na de pauze vertrok de mensenmenigte weer richting De Brem om de eerste avondwandeling af te sluiten. Nog drie wandelingen te gaan, met de laatste wandeling, de Bloemenintocht, als uitsmijter. Dan ontvangen de wandelaars de beloning voor alle dagen zweten en zwoegen én het feit dat ze het toch maar weer mooi hebben gepresteerd.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *