Den Breejen en Schoofs op lijst Water Natuurlijk Brabant

Water Natuurlijk Brabant  heeft onlangs de kandidatenlijst voor waterschap Aa en Maas vastgesteld. Bij de eerste tien staan twee inwoners van Helmond.

De waterschapverkiezingen zijn tegelijk met de provinciale verkiezingen op 15 maart 2023. Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Oost-Brabant, zit nu met 7 personen in het Algemeen Bestuur van Aa en Maas. Deze partij (beweging) is hét netwerk voor water, natuur, landschap, cultuurhistorie, recreatie, educatie en sportvisserij en komt op voor zowel de belangen van de burger als de water-natuur zelf.

Na lijsttrekker Ernest de Groot uit Uden staat Suzanne de Zoeten uit Escharen op plek 2 en Klaas van der Laan uit Schaijk op plek 3. Op de plekken 4, 5, 6 en 7 volgen Judith Hendrickx (Den-Bosch), Lodewijk den Breejen (Helmond), Jacques van Geest(Gassel) en Gerard Claassen (Lierop). Dan volgen Jos van den Boogaart (Mill), Michel Lintermans (Deurne) en Petra Schoofs (Helmond).

Daarachter completeren, Rob deVrind (’s-Hertogenbosch), Inge Wesel (Drunen), Joseph Kuijpers (Oss), Sinyuan Zhu(Waalre), Ruud van Otterloo (Oss), Marius Grutters (Vierlingsbeek), Henk Teusink(Cuijk), Jeanette Renders (Gemert-Bakel), Wouter-Jan Oosten (Veghel) en Jos Wesel(Vlijmen) de Top 20. Bij de eerste 20 kandidaten staan 4 nieuwkomers en 6 vrouwen. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *