Afgelopen weekend was in Post#5700 de officiële opening van de derde editie van het Helmonds fotofestival Goeikes. Het fotofestival is te zien van 19 mei tot en met 25 juni 2023. Voorzitter Tahné Kleijn van Goeikes stuurde daarnaast zondagavond haar gasten op pad voor een fotowedstrijd.

Tijdens de derde editie van fotofestival Goeikes zijn in het centrum van Helmond bijzondere fotoseries te zien van elf fotografen. Zij hebben zich een jaar lang verdiept in het onderwerp ‘Achter de schermen’. Onder begeleiding van Bram Verhees en Tahné Kleijn werden de meest uiteenlopende onderwerpen uitgelegd.

Van het leven met autisme en dementie tot een blik achter de schermen bij een stadstuin, hulpverlening en een bloemencorso. In tien maanden tijd werden hele bijzondere en zelfs intieme verhalen vastgelegd. Op het Piet Blomplein, in de Kasteeltuin en in Bibliotheek Helmond-Peel zijn de series tot en met 25 juni te bezichtigen.

“Het is het meest laagdrempelige fotofestival in Nederland”, vertelde kunstenares en voorzitter Tahné Kleijn aan DitisHelmond. Intussen is de aanvraag van Impulsgelden vanuit Kunstloc toegekend. Daarmee werd niet alleen deze editie bekostigd, maar ook de edities die nog komen gaan. Maar er is meer. Naast de impulsgelden zijn er diverse andere subsidies aangevraagd. Deze subsidies zijn stuk voor stuk bedoeld om het festival nog meer te verrijken. Eén van die subsidies is al gehonoreerd. Dankzij het Lang Leve Kunstfonds is men aan de slag met een zijproject gericht op ouderen (80+) die zelf gaan fotograferen. Met de andere subsidies zullen projecten worden opgestart met (Oekraïense) vluchtelingen en anderstalige tieners.

Na de edities ‘Helmonders in Beeld’ (2018) en ‘Het Jaar van Lucas Gassel’ (2020) is het team voor de editie van 2023 uitgebreid met Tessa Kuipers, Frank van de Loo en Bram Verhees

Op de website goeikes.nl kan men zich aanmelden voor allerlei lezingen en workshops die in mei en juni worden gehouden.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *