De Diabetes Fonds-collecteweek begin november

De Diabetes Fonds-collecteweek is van maandag 1 tot en met zaterdag 6 november 2021. In het hele land gaan ruim 16.000 mensen collecteren. Ook in Helmond komt de collectant langs de deur. De opbrengst van de collecte maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en de genezing van diabetes mogelijk.

Manieren om te doneren
Doneren kan door  contant geld in de collectebus te doen of makkelijk en veilig te betalen door middel van de QR-code op de legitimatiekaart van de collectant. Als mensen de collectant hebben gemist, kunnen ze  heel makkelijk, veilig en anoniem betalen via de QR-code op de donatieflyer of eenmalig via diabetesfonds.nl/geven.

Over diabetes
Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Van hen heeft 10 procent diabetes type 1, een vorm van diabetes die je als peuter al kunt krijgen. Hierbij vernielt het afweersysteem de cellen die insuline maken. Het hormoon insuline regelt de bloedsuiker. Daarom moeten mensen met diabetes type 1 hun bloedsuikerwaardes continu onder controle proberen te houden. Dat doen ze door  meerdere keren per dag de bloedsuiker te meten, de dosis insuline te berekenen en deze toe te dienen via spuit of insulinepomp. Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline.  Regelmatig afwijkende bloedsuikerwaardes kan bij diabetes leiden tot complicaties zoals blindheid, uitval van nieren, schade aan hart- en bloedvaten en zenuwstelsel.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Vrij van diabetes, daar vechten we voor! Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Dat doen we door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen en het uiteindelijke doel: genezing. En door de gezonde keuze makkelijker te maken onder meer door leefstijltips te geven. Ga voor meer informatie over diabetes naar onze website www.diabetesfonds.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *