Dier en Dokter Helmond: “Chippen van je kat geeft zekerheid”

Dier en Dokter Helmond vraagt in juni aandacht voor het chippen van katten. Dat doet deze dierenarts onder meer door korting te geven op deze registratiemethode. Door je huisdier te chippen en registreren, is het makkelijker om je huisgenootje terug te vinden als deze verdwijnt. Vooral binnenkatten die per ongeluk wegrennen, hebben baat bij een chip.

Als een binnenkat per ongeluk buiten belandt, is de schrik groot en kan het dier erg ver wegrennen. Omdat het oriëntatievermogen van een binnenkat minder is dan dat van een buitenkat, is het zoeken naar huis vervolgens een stuk moeilijker. Daarom is het chippen en registreren van een binnenkat net zo belangrijk als voor een kat die buiten komt.

Het team van Dier en Dokter Helmond maakt zich sterk voor chippen. “Door korting te geven, hopen we mensen over de streep te trekken. Het is ontzettend belangrijk om je huisdier te chippen en te beschermen”, zegt een woordvoerster van de dierenarts.

Anderhalf jaar vermist
Het chippen van je kat geeft zekerheid: “De dierenambulance komt vaak zwerfkatten tegen. Als zo’n dier gechipt is, kun je hem naar zijn of haar baasje brengen. Niet zo lang geleden werd een zwerfkat – tenminste dat dachten we – door de dierenambulance bij ons gebracht.”

Het bleek dat deze zwarte kat al anderhalf jaar vermist werd. “We waren erg blij dat we het beestje naar zijn baasje konden brengen. Het is geweldig om te zien dat je mensen kunt helpen bij het terugvinden van hun huisdier”, verduidelijkt de woordvoerster.

Identificeren
Een chip geeft rust. “Als je huisdier niet meer thuiskomt, wil je weten wat er aan de hand is. Het kan zijn dat hij dood is en een chip geeft dan duidelijkheid”, legt ze uit. Als het aan het team van Dier en Dokter Helmond ligt, wordt het binnenkort verplicht om je kat of poes te chippen.

Honden moeten verplicht gechipt worden. Je moet ook hondenbelasting voor deze dieren betalen. “De verwachting is dat dit op den duur ook voor katten en poezen geldt. Het zou een hoop zorgen wegnemen, omdat zwerfkatten zo direct geïdentificeerd kunnen worden. Zo kan de dierenambulance deze beesten naar hun rechtmatige baasjes en bazinnetjes brengen”, besluit de woordvoerster.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *