Dier van de Week Kumquat en Pitaja

Deze keer in dier van de week Kumquat en Pitaja. Oranje Kumquat en cypers-grijze Pitaja zijn broer en zus van ongeveer 9 maanden. Kumquat is een tikkeltje onzekere kater. Met smakelijke hapjes heeft hij geleerd dat mensenhanden leuk zijn. De stap naar aaien volgde snel. Nu geniet hij daarvan en gaat rollen van plezier. Het is een nieuwsgierig manneke, dat steeds meer begint te spelen.

Zus Pitaja begon ook onzeker, maar bij haar ging de knop sneller om. Ze zoekt contact, geeft kopjes en geniet spinnend van een aaisessie. Favoriete speelgoed: een balletje van aluminiumfolie. Daar kan ze eindeloos mee voetballen.

Kumquat en Pitaja zijn dol op elkaar, dus het zou fijn zijn als ze samen geadopteerd worden. Kleine kinderen vinden ze waarschijnlijk te spannend. Een rustig thuis, mensen met ervaring met onzekere katten en weer lekker naar buiten mogen, dat is wat ze zoeken.

Voor meer foto’s van Dier van de Week Kumquat en Pitaja, kijk voor Kumquat op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/kumquat-2102217-2/

En Pitaja, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/pitaja-2102216-2/

Indien u meer informatie over Dier van de Week Kumquat en Pitaja wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Attentie:

We zijn dringend op zoek naar opvanggezinnen voor de grote aantallen binnenkomende kittens. Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn. Er komen ook zwangere of pas bevallen poezen met kittens binnen. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance.

Kijk ook: https://ditishelmond.nl/nog-steeds-gastgezinnen-nodig/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.