Dier van de Week Lyna

Dier van de Week Lyna is een fraaie jongedame van anderhalf jaar. Ze heeft een eigen willetje. Zo aait ze haar mensen liever zelf: ze strijkt langs benen en geeft kopjes. En Lyna bepaalt ook zelf wanneer de mens haar mag aaien.

Liever speelt ze. Balletjes en muisjes gooit ze in het rond, maar echt enthousiast wordt ze als een hengeltje onder een handdoek of radiatormandje door bewogen wordt. Als je dan met het stokje van de hengel tegen de stof port, duikt Lyna op de onzichtbare prooi af. Ze gaat er helemaal in op.

Als ze moegespeeld is, zoekt Lyna voldaan haar mandje op. Daar gaat ze even lekker op haar staartpunt sabbelen. Zo’n grote meid en dan toch nog lekker even tutten.

Lyna kan  echt niet overweg met andere katten. Ze wil graag de enige poes des huizes zijn. Omdat Lyna temperament heeft, is ze niet geschikt voor kleine kinderen. Ervaring met katten is gewenst.

Voor meer foto’s van Dier van de week Lyna, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/lyna-2102228/

Indien u meer informatie over Dier van de week Lyna wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Attentie:

We zijn dringend op zoek naar opvanggezinnen voor de grote aantallen binnenkomende kittens. Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn. Er komen ook zwangere of pas bevallen poezen met kittens binnen. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance.

Kijk ook: https://ditishelmond.nl/nog-steeds-gastgezinnen-nodig/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *