Dierdonkers mogen nog stilletjes hopen op supermarkt

Komt ie er nou wel of niet, die nieuwe supermarkt in de wijk Dierdonk? Onlangs meldden we dat er achter de schermen nog steeds onderhandelingen plaatsvinden. Bij die onderhandelingen wordt er nu onder meer ook nagedacht over een eventuele alternatieve locatie, zo laat de wijkraad weten.

De wijkraad spreekt regelmatig met wethouder Martijn de Kort. Ook de drie politieke partijen VVD, Helder Helmond en 50Plus zijn bij die gesprekken betrokken. Zo was er recent nog een overleg. Maar wat daar precies is besproken willen de betrokken gesprekspartners liever nog even geheim houden. Wel is beloofd dat wethouder De Kort na het Pinksterweekend per rondgestuurde brief met een toelichting komt.

De bewoners van de wijk en de wijkraad willen het liefst nog steeds een terugkeer van een supermarkt in de wijk. Terwijl de gemeente liever een combinatie van winkelen en wonen ziet. Wat er gaat gebeuren hangt met name af van grondeigenaar Van Doormalen Retail Groep, maar die is nog steeds terughoudend over de terugkeer van een buurtsuper.

Andere locatie?
Intussen is er wel ruimte gekomen voor een nieuw scenario: een supermarkt, maar dan op een andere locatie in de wijk. Over die mogelijke locaties willen de gesprekspartners nog niets kwijt. Wel is duidelijk dat er de mogelijkheid moet zijn voor voldoende parkeerplaatsen. Bewoners die de wijk een beetje kennen weten dan dat er niet veel opties zijn. Op de huidige locatie van de Albert Heijn zouden dan volgens de wijkraad ook woningen kunnen komen of een medisch centrum. Maar daarvoor moet wel eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd.

‘Het beste voor de wijk’
De Van Doormalen Groep is nog altijd in gesprek met de gemeente over de invulling van haar perceel. “Wij willen het beste voor de wijk”, zo laat directeur John van den Luijtgaarden weten aan het Eindhovens Dagblad. “Dat doen we in samenspel met de wijk en de gemeente. Binnen zes tot acht weken weten we mogelijk meer.”

[Foto: John Janssen]

Lees ook: ‘Wijkraad eist van de gemeente komst nieuwe supermarkt
Lees ook: ‘Wijkraad: ‘Wij en de gemeente bouwen geen supermarkt

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *