Wijkraad eist van de gemeente komst nieuwe supermarkt

De Wijkraad Dierdonk eist een nieuwe supermarkt van de gemeente Helmond, zo liet de wijkraad ons vandaag weten. “Woningen hebben we hier genoeg, we willen supersnel een nieuwe supermarkt”, stelt voorzitter van de wijkraad Arie Manders.

“Wij vinden het allemaal heel triest”, benadrukt wijkraadvoorzitter Arie Manders nog eens. “De reacties van buurtbewoners beschrijven precies het gevoel van alle Dierdonkenaren. Wij eisen van de gemeente dan ook zo snel mogelijk een nieuwe supermarkt.”

Geldautomaat en post

“Ikzelf als inwoner van de wijk ga niet alleen de winkel als winkel missen”, zo zegt Manders. “Maar ook de winkel als een ontmoetingsplaats. In vele opzichten was de Albert Heijn-vestiging een soort ‘kloppend hart van de wijk’. Bovendien was er een geldautomaat aanwezig in de winkel en kon je er ook terecht voor je post en het ophalen en versturen van pakketten. Dat is ook een groot gemis nu.”

Geen sociale woningbouw

Arie Manders zit niet te wachten op sociale woningbouw in de wijk. “Ik denk dat allen Dierdonkenaren het daarmee eens zijn. Voor onze oudere en vooral alleenwonende Dierdonkenaren zou het veel beter en leuker zijn als er bijvoorbeeld seniorenappartementen worden gerealiseerd. Dit bevordert ook de doorstroom in de wijk. En ik denk dat we inmiddels huizen voldoende hebben hier in de wijk. Wat we simpelweg willen is dat er supersnel een nieuwe supermarkt komt.”

‘Incident’

Op 19 november vorig jaar brak er brand uit in de Albert Heijn-vestiging. Het vuur verspreidde zich snel, waardoor de materiële schade uiteindelijk aanzienlijk was en het gebouw nu total loss is verklaard. Uit onderzoek van de districtsrecherche Helmond bleek dat van opzettelijke brandstichting destijds geen sprake is geweest. Het vuur ontstond door ‘een incident met een brandende lucifer’, aldus de politie. Zij ging daarbij uit van een ‘ongeluk’. Verdere details over de exacte toedracht of betrokkenen wilde het politie destijds niet doen, in het belang van de betrokkenen.

Lees ook ons eerdere bericht: ‘AH Dierdonk houdt de gemoederen in de wijk flink bezig

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *