• Dierenverblijven Warandepark

De Dierenverblijven in het Warandepark kregen op vrijdag 9 april een kwaliteitsimpuls. Vrijwilligers, en mensen van de gemeente Helmond en Senzer kwamen bij elkaar om de werkzaamheden te bespreken. De dierenverblijven werden flink aangepakt en verbeterd.

De werkzaamheden bestonden in de eerste instantie uit het planten van bamboe, zowel  in de nieuwe plantenbakken als in de neusberenkooi. Tevens werden de berenkooi en de volières flink schoongemaakt.  Anita Cox is een vrijwilligster die zich heeft ingezet voor een verbetering van de berenkooi. Zij vertelde  wat de plannen zijn: “De neusberenkooi is dringend aan een opknapbeurt toe. Neusberen leven normaal gesproken in de jungle. Hier zitten zij in een kale en ongezellige kooi ”

Daarin had zij natuurlijk gelijk. Dus werd de kooi eerst flink schoongeveegd. Op enkele plaatsen werden er stenen uit de kooi gehaald en op die plekken werden bamboe planten geplaatst. Ook werden er houtsnippers gestort in de kooi. Op die manier krijgt de kooi een meer natuurlijk karakter.

Volières

In de volières waren enkele vrijwilligers bezig met het schoonmaken en vegen.  Een ijverige vrijwilliger verwijderde de grote struiken hulst met een kleine kettingzaag. Omdat er een te groot aantal parkieten rondvlogen in de volière werden er enkele koppeltjes gevangen en apart gezet. Deze krijgen elders een verblijf. In een van de volières werd een grote vijverbak ingegraven. Daar zouden enkele koppels kwaak eenden komen.

Ook is er gewerkt in de caviakooi.  Omdat er ook te veel cavia’s rondhuppelen zijn er een aantal gevangen. Deze worden te koop aangeboden voor belangstellenden. Dat wordt te zijner tijd bekendgemaakt.

Jonge kameroenschaapjes

Voordat de werkzaamheden aan de dierenverblijven werden uitgevoerd vertelde Carlo Dovens dat er twee kleine kameroenschaapjes zijn geboren. Dovens is verantwoordelijk voor de dieren in het park. Een fuut heeft de lente ook in de bol en zit te broeden op haar nest in de vijver. De  dierenverblijven in het park zijn nu voor de dieren een stuk gezelliger geworden. En met de geboorte van de kleine dieren in het park is het voor de kinderen ook nog eens leuk om er eens een keertje te wandelen en het nieuwe leven te bekijken.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Maarten Koolen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Avatar
  Carlo Dovens Reply

  Hoi zijn Kameroen schapen geboren we hebben geen dwerggeitjes mvg carlo Dovens

  • DitisHelmond Anja Donkers - Redactie
   DitisHelmond Anja Donkers - Redactie Reply

   Hallo Carlo, bedankt voor het doorgeven. We hebben het aangepast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *