Ondanks de coronamaatregelen is en blijft Helmond een bruisende stad. In het DitisHelmond jaaroverzicht 2021 wordt een terugblik geworpen op enkele activiteiten die ondanks de coronamaatregelen toch nog konden worden gehouden.

Zo gaat de redactie op de koffie bij boer Kuijpers. Dit jaar werd er voor het eerst in 100 jaar geen schaatsbaan aangelegd. Ook werd Milko Steyvers met een bezoek vereerd. Hij was veelvuldig te vinden op de zaterdagse markt, waar hij de bezoekers oproep toch vooral die anderhalve meter afstand te bewaren.

Er is aandacht voor de nieuwe radiostudio van DitisHelmond en de opening van de corona priklocatie aan de Haverdijk.

Verder zijn er beelden van de legeroefening door defensie, waar DitisHelmond filmopnamen mocht maken.

Ondanks dat Loods20 nog steeds niet officieel is geopend mocht de filmploeg van DitisHelmond daar toch een kijkje nemen, en het is prachtig geworden!

Er is ook aandacht voor de opening van het splinternieuwe dr. Knippenbergcollege en wordt afscheid genomen van het oude pand aan de Rembrandtlaan. De feestweek voor het 25-jarig jubileum van de Dierdonkschool wordt belicht. De bewoners van Den Herd zijn tijdelijk verhuisd: zij krijgen een splinternieuw pand.

Kunst, cultuur en sport in beeld

Natuurlijk is er ook muziek in Helmond: Fanfare de Vooruitgang in Stiphout vierde het 100-jarig bestaan en DitisHelmond was daarbij. Het museum van Helmond werd ook met een bezoekje vereerd. De kunstroute van de Warande was een van de activiteiten die in de zomer wel konden doorgaan. Bert Kuijpers was een superfan van Helmond, helaas is hij dit jaar overleden. Zijn beeltenis is aan de gevel van het Speelhuis te vinden, zijn gedichten vind je de hele stad door. Dit jaar vond voor het eerst sinds jaren weer Jazz in Catstown plaats.

Op de paralympische spelen werd Helmond vertegenwoordigd door maar liefst drie topatleten. Ook zij komen in beeld.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de filmopnamen van een nieuwe serie op DitisHelmond TV: Bloedwijn en gele rozen. Deze zal in 2022 in première gaan.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *