Donut Day bij Leger des Heils

De beroemde Donut Day wordt op de eerste vrijdag in juni gevierd. Bij de vestigingen van het Leger des Heils kan iedereen dan gratis donuts versieren en natuurlijk opsmullen.

Even in het kort: de donuts kregen hun bekendheid aan het front van de eerste wereldoorlog. Daar deelden de jonge heilsoldaten (meestal vrouwen en meisjes) van het Leger des Heils donuts uit om de soldaten een beetje op te fleuren. Deze vrouwelijke soldaten werden Doughnut Dolly’s (Donutsmeisjes) genoemd. Sindsdien is het een bekende nationale dag geworden.

De beroemdste donutbakker van Nederland heet Donut Worry, Be Happy. Want het motto van de donutsbakker is nog steeds: het delen van een donut is een geluksmoment.

Bij Perron 3 in Brouwhuis werd er ook een Donut Day gevierd. Bij binnenkomst mocht men een donut pakken en kiezen uit allerlei lekkere zoetwaren om de donut mee te versieren. Chocopasta, gekleurde muisjes, hagelslag en andere lekkernijen. Daarna kwam het heerlijk genieten. En er wérd genoten. Bij een kop thee, koffie of fris kon men gezellig in de huiskamer de donut oppeuzelen en een praatje maken met de andere gasten. Lekker in de schaduw werd er volop gesnoept van de lekkernijen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank van Arieke Sonnemans

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *