Drie tieners overleden bij zwaar ongeval op de Heeklaan

Bij een ernstig ongeluk in Helmond zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van vijftien en zestien jaar uit Eindhoven en een zestienjarige jongen uit Nuenen om het leven gekomen. De auto waarin zij zaten botste door nog onbekende oorzaak frontaal op een ambulance. Het ongeval gebeurde rond 00.15 uur. Een vijftienjarige Eindhovense jongen die ook in de auto zat, raakte zwaargewond, meldt de politie. Hij is  overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.

De twee medewerkers van de ambulance liepen lichte verwondingen op. Zij zijn ter observatie naar een ziekenhuis gebracht. Op het moment van het ongeval was de ambulance zonder patiënten op weg terug naar de post.

Hoe het ongeval kon gebeuren wordt onderzocht. Op de plaats van het ongeval is een fles lachgas aangetroffen. Ook daar wordt onderzoek naar gedaan. Volgens de officier van dienst van de politie lijkt het waarschijnlijk dat de auto op de verkeerde weghelft is terecht gekomen en frontaal op de ambulance terecht kwam. Beide voertuigen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

Heeklaan is berucht.

Op de Heeklaan gebeuren wel vaker ongelukken. Regelmatig vliegen er auto’s uit de bocht. De weg is voor sporenonderzoek afgesloten geweest.

(Foto: Henk van Dijk)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *