“Een cross lopen, dat kan Anniek Verhappen wel”

Afgelopen weekend vond in Eersel het Nederlands Kampioenschap plaats. Hierbij won Anniek Verhappen van de Helmondse Atletiek Club brons bij meisjes onder de 14 jaar.

Een Limbracross winnen, dat kan Anniek Verhappen van de Helmondse Atletiekclub wel. Alle wedstrijden die ze dit seizoen heeft meegedaan, zette ze op haar naam. Een Nederlands Kampioenschap crosslopen met de allerbeste loopsters van het land is toch wel een ander verhaal. Dat vond afgelopen weekend plaats in Eersel. Een mooi, maar zwaar parcours over het terrein van het E3 strand. Samen met haar zus Amber Verhappen en Elaiza van der Mast vertegenwoordigde Anniek H.A.C. bij de wedstrijd voor de meisjes U14 (onder 14 jaar). In een snelle race liet ze zien dat ze ook tegen het nationaal hardloopgeweld is opgewassen. Anniek veroverde knap brons. Amber liep als eerstejaars in deze categorie een goede wedstrijd en werd 15e.

Meer talent

Bij de jongens U16 gold voor Rens van Meer hetzelfde. Bij de Limbracrossen loopt hij consequent in de top 3. Ook de race in Eersel liep Rens goed mee van voren. Een podiumplek zat er niet in, maar met een 8e plaats kan deze talentvolle loper heel tevreden zijn. Op zondag werden de H.A.C. kleuren vertegenwoordigd door Tim Melis, Sam Dielemens en Luuk Verhoeven. In de race voor mannen U18 over 5,5km werd Tim in een goed opgebouwde race 25e en Sam 31e. Luuk liep bij de mannen U20 een afstand van 7,6km in 28:05 min. Hiermee werd hij 32e.

Foto: TPJ Verhoeven Photography2023 – Tekst: H.A.C.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *