“Een groot feest voor alle vrijwilligers en inwoners?”

Het kasteel van Helmond werd in 1923 omgedoopt tot het gemeentehuis van de stad. Volgens Wilbert Linders, burgercommissielid van de partij Mi Hellemonders, alle reden voor een feestje. Daarom stuurde Linders donderdag een voorstel naar het College van B en W van Helmond.

Het idee voor een feestje ontstond op het moment dat Wilbert Linders genoot van een rondleiding in het kasteel van Helmond. “Vandaag kreeg ik een privérondleiding in het kasteel. Ter training van mijn echtgenote, die als vrijwilligster actief is en rondleidingen gaat verzorgen. Al eerder was het mij opgevallen dat in 2021 het kasteel honderd jaar in het bezit is van de gemeente Helmond. In 1923, na grondige verbouwingen, kreeg het kasteel de functie van gemeentehuis van Helmond.  Wat zou het mooi zijn geweest, wanneer het nieuwe stadhuis in 2023 was geopend. Precies honderd jaar na de opening van het gemeentehuis in het kasteel. Helaas, het is niet anders.”

Wilbert Linders Mi Hellemonders

Wilbert Linders vindt dat er best eens een feestje mag komen

Feestje

Maar Linders laat het daar niet bij zitten. “Ik heb zojuist een voorstel aan B&W gestuurd om die honderd jaar voor alle geweldige vrijwilligers te gaan vieren. Met een compleet verzorgd feest”, aldus het Mi Hellemonders-burgercommissielid. “Maar tegelijk ook de inwoners van Helmond wat aan te kunnen bieden. Denk aan een prijsvraag, vrijkaartjes, wat dan ook. In 2021 hadden we helaas te kampen met de coronaperikelen, dus zou 2023 het jaar bij uitstek kunnen zijn. Ik ben heel erg benieuwd wat het antwoord gaat worden van het college!”

[Foto: Mi Hellemonders en Dit is Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *