Een nieuwe date voor lamaman in dierenpark de Rippert

Samen waren ze onafscheidelijk, uniek en kenmerkend voor het park; de twee lama’s in dierenpark de Rippert in de de wijk Rijpelberg in Helmond. Ze liepen vaak zij aan zij en sliepen lekker warm tegen elkaar. Ze speelden samen en zoals in elke relatie mopperden ze ook regelmatig op elkaar. Eind april ging het plotsklaps met het vrouwtje bergafwaarts en ook met hulp van de dierenarts was ze niet meer te redden. Voorzitter Maarten Koolen van Dierenparken Helmond roept op om te doneren voor een nieuwe lamadame en voedsel voor een jaar. 

Hoogstwaarschijnlijk is de lamadame overleden door verkeerd aangeboden voedsel. In het dierenpark wordt dagelijks gezien dat mensen van alles binnen de omheining gooien wat niet goed is voor de dieren. Van plastic, papier tot gekruide nasischotels, giftige bladeren en rottend groente en fruit.

Nu staat de lamaman helemaal alleen in de wei. En dat terwijl hij in de bloei van zijn leven is. Maarten Koolen: “We hebben in de hele geschiedenis van Dierenparken Helmond nog nooit jonge lama’s gehad in dierenpark De Rippert. Daarom willen we onze jonge hengst graag weer koppelen aan een nieuwe mooie dame. Wist jij trouwens dat lama’s familie zijn van de kameel? We hebben dus kameelachtigen in Helmond. Lama’s zijn in aankoop helaas niet goedkoop en als stichting zijn wij geheel afhankelijk van giften en donaties. Help jij mee deze bijzondere diersoort in de Rippert weer een maatje te geven?”

Doneren kan via deze link . Er is 3500 euro nodig om de lamaman weer een liefdesnestje te geven met een mooie dame.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Pauline Reply

    Wat een leuk maar ook triest bericht.
    Fijn dat jullie zoveel oog hebben voor de mentale én fysieke gezondheid van de dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *