Een nieuwe diaken in parochie Damiaan de Veuster

“Per 1 november ben ik door bisschop De Korte als diaken benoemd in uw parochie. Een goede reden om me even aan u voorstellen: Mijn naam is René Ignatius de Weerd, en ik ben in 1962 in Deventer, de Koek- en beddenstad van Nederland geboren. Na de (toen nog) lagere en middelbare school ben ik in Utrecht muziek gaan studeren. Muziek is mijn levenslange passie.”

“Van huis uit ben ik niet christelijk opgevoed. Mijn moeder was niet belijdend lid van de Hervormde Kerk en mijn vader was ‘niets’. Tijdens mijn muziekstudie heb ik geloof en kerk leren kennen. Dat heeft mijn leven veranderd. Ik ben opgenomen in de kerk en heb mij daarna actief voor de kerk ingezet.

Later kwam daar de studie theologie in Nijmegen bij, die ik in 1997 heb afgerond. Mijn eerste baan was in West-Friesland, waar ik de parochies heb ondersteund bij het opzetten van samenwerkingsverbanden en de regionale diaconie. In 2001 ben ik naar Brabant verhuisd om in de parochie Drunen te gaan werken. In 2004 heeft Bisschop Hurkmans mij diaken gewijd, en ben sindsdien actief geweest in de parochie Vlijmen en, vanaf 2008, in de kathedrale parochie van Breda. De afgelopen 3 jaar heb ik aan een project in Rotterdam gewerkt voor eenzame ouderen. En nu keer ik weer naar Brabant terug, en wel naar uw parochie.”

“Ik ben sinds 2001 getrouwd met Daphne, die uit Geldrop komt. Zij was ook de reden waarom Brabant mijn thuis is geworden, hoewel zij nu in Rotterdam werkt, als perschef voor het Bisdom daar. Daarnaast is zij projectleider van www.katholiekleven.nl. Een zeer informatieve website, kijkt u zelf maar.”

“Naast theoloog en musicus ben ik ook filosoof. In 2009 ben ik in Tilburg afgestudeerd. Als filosoof ben ik lid van het Internationale Johann-Gottlieb-Fichte Gesellschaft, een groep filosofen die zich bezig houdt met het onderzoek van Fichtes filosofie. Dat klinkt allemaal zeer moeilijk en verheven, maar weest u niet bang: ik ben en blijf een gewoon mens die met beide benen in de klei staat.”

“Pastoraat is voor mij naast de mensen staan en samen met hen op weg gaan, de weg die Christus ons wijst. Dat is de weg van nabijheid, verbondenheid, solidariteit en liefde. Ik heb wat dat betreft al veel mooie dingen over uw parochie gehoord, en ik kan zeggen dat ik daardoor ook extra gemotiveerd ben om bij u aan de slag te gaan. We zullen elkaar zeker in de toekomst ontmoeten. Moge Gods zegen rusten op ons werk en onze parochie.”

René de Weerd, diaken

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Parochie Damiaan de Veuster

Bij het samengaan van de voormalige Sint Luciaparochie / Goddelijke Voorzienigheid - Sint Anna en de St.Trudoparochie en de Parochie van Maria ten Hemelopneming, is de naam van de nieuwe parochie: Parochie Heilige Damiaan de Veuster. Genoemd naar Pater Damiaan de Veuster die op 11 oktober 2009 in Rome Heilig is verklaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *