Eerste voedselkastje onthuld aan de Evertsenstraat

Zaterdag is het eerste voedselkastje onthuld op het ontmoet- en groetplein aan de Evertsenstraat in Helmond. Het voedselkastje, bedoeld voor mensen die het niet zo breed hebben, kwam tot stand via een samenwerking van de Praktijkschool, de Silvester-Bernadetteschool en de LEVgroep.

Na een toespraak van Jan van Ravensberg (voorzitter van de Wijkraad Helmond-Oost) en wethouder Erik de Vries knipte laatstgenoemde met de beroemde ‘gouden schaar’ het lint door, zodat het voedselkastje onthuld werd. Het kastje was al aardig gevuld met diverse voedingsmiddelen, artikelen die zijn bestemd voor mensen die het niet zo breed hebben.

Aanwezig waren mensen van de Stichting Hart voor Minima, het Repair Café Helmond, leden van de wijkraad en de LEVgroep. Het tweede kastje wordt geplaats op een andere locatie in Helmond. Deze locatie wordt te zijner tijd nog bekendgemaakt.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *