Eindelijk een structurele oplossing voor het sluipverkeer in de Houtsestraat en de Haaghout

Ieder jaar weer kwam na het verwijderen van de paaltjes op het fietspad tussen de Houtsestraat en de Korte Brugstraat het sluipverkeer op gang. Tot grote ergernis van de bewoners in de Houtsestraat en de Haaghout. Van auto’s tot busjes schoten dan over het fietspad, vaak met hoge snelheid om niet over de Geldropseweg te hoeven rijden. Ondanks meldingen van diverse bewoners bij de Gemeente bleven de paaltjes van november tot april eruit, de strooiwagen moest daar doorheen
kunnen.

Nu met de reconstructie van de Houtsestraat naar een autoluwe straat, ontstond de mogelijkheid om deze situatie voor eens en altijd goed op te lossen. Helaas kwam op vragen hoe de nieuwe situatie zou worden, geen reactie van de Gemeente. Dit leidde tot de nodige frustratie en onzekerheid. Uiteindelijk is contact gezocht met de verkeerscommissie van de Wijkraad Mierlo-hout. Daar was een luisterend oor en de voorzitter van de verkeerscommissie heeft dit punt besproken met meerdere contactpersonen bij de Gemeente.

Het is de voorzitter van de verkeerscommissie gelukt uiteindelijk de partijen aan tafel te krijgen zodat er deze week een antwoord van de contactpersoon bij de Gemeente is gekomen.

Hierbij de tekening met toelichting zoals het fietspad zal worden verwezenlijkt. In de nieuwe situatie wordt het fietspad gesplitst en wordt een midden geleider toegevoegd. Aan beide zijden van de fietspaden worden vaste paaltjes geplaatst om autoverkeer te weren.

Zie het ontwerp bovenaan deze pagina.

Met deze oplossing mogen wij vertrouwen dat onze zorgen wat het sluipverkeer betreft zijn opgelost, dankzij onze verkeerscommissie wat onderdeel is van de Wijkraad Mierlo-Hout. Deze commissie is het verlengstuk tussen de Gemeente en de inwoners van Mierlo-Hout. Ze proberen problemen die inwoners ervaren mee op te lossen. Niet een trottoirtegel of lantaarnpaal die stuk is, maar bijvoorbeeld parkeergelegenheid, VRI- inrichting en dergelijke. Bovenstaande brief is een mooi voorbeeld van waar de commissie haar steentje aan bijdraagt.

Wilt u ook iets aan de commissie verkeer melden? Mail dan naar verkeer@wijkraadmierlohout.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.