Electronicaketen BCC in zwaar weer, winkel in Helmond gesloten

Electonica BCC staat op omvallen. De electronicaketen heeft bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft volgens BCC op dit moment geen gevolgen voor de klanten. Zowel de winkels als de webshop zouden voor nu openblijven. Klanten behouden hun rechten en kunnen gewoon rekenen op de levering en installatie van hun bestellingen.

Toch blijkt de winkel van BCC aan de Ameidewal in Helmond donderdagochtend gesloten. Op de raam hangt een bordje met de tekst ‘wegens omstandigheden is BCC tijdelijk gesloten’. Het bedrijf is wegens drukte telefonisch niet bereikbaar; dat geldt ook voor de klantenservice. Het is onduidelijk of de sluiting van de winkel in Helmond te maken heeft met het uitstel van betaling of dat er iets anders aan de hand is.

Achter het raam hangt een briefje: wegens omstandigheden is BCC tijdelijk gesloten.

BCC is een van de grootste electronicaketens van Nederland met bijna 56 winkel. Het concurreert vooral met winkelketens als Coolblue, bol.com en Mediamarkt. Het niet kunnen voldoen aan betalingsverplichtingen leidt vaak tot een faillissement, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. BCC zegt te maken te hebben met ‘aanhoudende en toenemende zware marktomstandigheden’.

Kopfoto Hans Choufoer: De BCC aan de Ameidewal in Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dit is Helmond Paul van Asseldonk - Redactie

redacteur/verslaggever Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *