Elkerliek heft vrijwel alle coronamaatregelen op

De afgelopen periode golden er in het Elkerliek nog steeds een aantal coronamaatregelen. Dit was om kwetsbare patiënten en medewerkers te beschermen. Momenteel loopt het aantal patiënten en medewerkers met corona terug. Daarom laat het ziekenhuis vrijwel alle maatregelen los.

Het mondneusmasker is niet meer verplicht (maar het mag uiteraard wel). Mensen met corona-gerelateerde klachten dienen mondneusmasker wel te dragen. De medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij de ingang.

Bezoekregeling

Elkerliek gaat terug naar de oorspronkelijke bezoekregeling. Op reguliere afdelingen mogen patiënten maximaal 3 bezoekers per bezoekuur ontvangen. Voor een paar afdelingen gelden afwijkende bezoektijden en -regels. Een actueel overzicht staat op de website bij bezoektijden.

Telefonische- en videoconsulten 

De coronacrisis heeft ook nieuwe digitale inzichten gegeven, zoals het invoeren van telefonische- en videoconsulten. Daarvan blijft Elkerliek zoveel mogelijk gebruik maken.

Basisregels

Om het ziekenhuis voor iedereen veilig te houden, blijven er een aantal basisregels gelden:

Desinfecteer handen bij binnenkomst;

Hoest en nies in de elleboog;

Blijf thuis met corona-gerelateerde klachten. Als bezoek aan het ziekenhuis echt niet uitgesteld kan worden, dan een medisch mondneusmasker dragen.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.