Elkerliek regelt dagje uit voor kinderen met diabetes

Het Elkerliek ziekenhuis gaat een dagje uit organiseren voor kinderen met diabetes, mogelijk gemaakt door Richard en Jacoliene van Bussel. Zij deden mee aan de Noordkaap Challenge en haalde daarmee 8555 euro op.

De polikliniek en afdeling Kind&Jeugd van het Elkerliek is maar wat blij met de cheque van Richard en Jacoliene van Bussel. . “Twee jaar geleden kregen we al een bedrag van bijna zesduizend euro. Nu een cheque van bijna negenduizend euro”, aldus afdelingsmanager Helma Hertenberg. Met het geld gaat de afdeling een dagje uit voor kinderen met diabetes organiseren. “Diabetes heeft veel impact op het leven van kinderen. Feestjes, school, een dagje uit… je moet altijd je bloedsuiker in de gaten houden en nadenken wat je eet. Nee, je hebt nooit ‘vrij’ van diabetes. Daarom lijkt het ons een goed idee om met lotgenoten op stap te gaan. De kinderen begrijpen elkaar en snappen wat ze doormaken. Dan hoeven ze een keer niet uit te leggen waarom ze ‘nee’ zeggen tegen dat ijsje.”

De actie is mogelijk door de cheque van Richard van Bussel, zelf vader van twee kinderen met diabetes. Om iets te doen voor kinderen met diabetes besloot hij voor de derde keer mee te doen aan de Noordkaap Challenge, een roadtrip naar het meest noordelijke puntje van Europa. Van Bussel en zijn echtgenote Jacoliene lieten zich sponsoren en haalde met de actie het bedrag van 8555 euro op.

Nog voor de zomer hopen de verpleegkundigen op pad te kunnen met de patiënten.

Foto Henk van Dijk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.