In het afgelopen weekend werd er in de kasteeltuin van Helmond twee dagen gelopen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Zaterdagavond was er een hele mooie kaarsenceremonie. Zondag was er een emotionele afsluiting van het evenement dat 26 uur heeft geduurd.

Mede door het lekkere weer was iedereen op zondag opgewekt en enthousiast. Nog een paar uur wandelen en dan zou er bekend worden hoeveel geld er was verzameld. Iedereen die nog aan het lopen was zwaaide en groette de fotograaf vol goede zin.  De laatste ronde die moest worden gelopen kregen de wandelaars gezelschap. De burgemeester van Laarbeek Frank van der Meijden en burgemeester Elly Blanksma van Helmond liepen voorop bij de laatste ronde, in gezelschap van Berrie van Aerle en de ereleden. Het werd een emotionele afsluiting van een etmaal wandelen tegen kanker. En toen het eindelijk tijd was om de uitslag bekend te maken op het grote podium hielden beide burgemeesters nog even een toespraak om ook de vrijwilligers van de organisatie te bedanken en hen een hart onder de riem te steken.

Daarna werd de opbrengst van de wandelestafette bekendgemaakt: Op de cheque stond een bedrag van 70.957,59 euro. Gejuich alom. Het is een geslaagd evenement.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.