Ervaringen rondom de coronaperiode in Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Helmond heeft sinds de corona een nieuwe locatie gevonden, het ROC ter AA, Keizerin Marialaan 2 in Helmond. Hier kan op anderhalve meter en binnen de richtlijnen van het RIVM, het Alzheimer Café Helmond voortgezet worden. Er is voldoende parkeerruimte en het complex is geheel rolstoel en rollator toegankelijk.  

“De tweede uitbraak van het coronavirus was voor velen een onzekere, verdrietige en vaak ook eenzame periode. Met name voor mensen met dementie en hun mantelzorgers was dit een moeilijke tijd waarin velen weer zelf moesten zorgen voor een aangename dag invulling. Dat bleek op den duur echt niet mee te vallen, zowel voor de persoon met dementie als voor de mantelzorger”, zeggen de organisatoren.

Het eerste thema van het Alzheimer Café op donderdag 16 september zal daarom in het teken staan van deze afgelopen periode. Aan de hand van enkele filmpjes gaan de bezoekers met elkaar in gesprek over hoe corona het leven heeft veranderd. Over wat het heeft betekend voor met name mensen met dementie, maar zeker ook voor de mantelzorgers.

Aanmelden

Voor vragen of contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer kan iedereen terecht in het Alzheimer Café, ROC ter Aa, Keizerin Marialaan 2 in Helmond. Op de Keizerin Marialaan passeert de bezoeker het eerste gebouw van het ROC, bij het tweede gebouw, onder het gebouw door, aan de rechterkant bevindt zich het parkeerterrein. De ingang is helemaal links in het gebouw.

Dementie

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer is er de mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen en ervaringen te delen. Elke derde donderdagavond van de maand in het ROC ter Aa.

Een bezoek brengen aan het Alzheimer Café, kan op 16 september. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna is er tijd om vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur is de afsluiting. Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Helmond, Mierlo, Mierlo-Hout, Stiphout.

In het kader van de RIVM-maatregelen moet je je telefonisch of per mail aanmelden via t.jansen@alzheimervrijwilligers.nl Contact opnemen met het ROC ter Aa, kan ook telefonisch met contactpersoon Theo Jansen, iedere werkdag tussen 16.00 – 18.00 uur, via 06 – 37 03 31 71

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *