De Stiphoutse Vlooienmarkt

De Stiphoutse Vlooienmarkt
Op zondag 4 juni vindt De Stiphoutse Vlooienmarkt weer plaats, waarvan de allereerste beginselen ruim 40 jaar geleden zijn ontstaan. In al die tijd is deze vlooienmarkt uitgegroeid tot een begrip in Helmond en ver daarbuiten.
En daar kwam ik dan, vorig jaar, als nieuwbakken vrijwilliger, mijn steentje bijdragen. Geen idee wat ik kon verwachten. Ja, in de 9 jaar dat ik in Stiphout woon met mijn gezin had ik al wel ooit iets gehoord, maar naast spullen te hebben aangeleverd, had ik er verder nooit iets mee gedaan. Tot vorig jaar dus… Toevallig ook nog op een nieuwe locatie…
Op zaterdag werd gestart met het verzamelen van al het koopwaar. Hiervoor wordt een beroep gedaan op alle inwoners van Stiphout om spullen die ze niet meer gebruiken, maar die nog een ronde mee kunnen te verzamelen en klaar te zetten. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel spullen met platte karren achter de tractor naar het terrein werden gebracht om daar te worden gesorteerd. Van alles zat er tussen: lampen, fietsen, kleding, speelgoed, boeken, cd’s, elektronica, allerlei curiosa, noem maar op. Sommige spullen zichtbaar al jaren oud, andere nog zo goed als nieuw. En dan al die vrijwilligers die bezig waren zowel met het ophalen als met het sorteren, de hele dag door.
Zondagochtend werd nog steeds gesorteerd om de mensen om 11uur een zo’n optimaal mogelijke beleving te kunnen bieden. De saamhorigheid was groot, iedereen was daar met hetzelfde doel: een mooie vlooienmarkt neerzetten om een zo groot mogelijke opbrengst te generen. De helft van deze opbrengst gaat namelijk naar de door de vrijwilligers gekozen verenigingen binnen Stiphout.
De start van de verkoop was indrukwekkend, met rennende mensen op zoek naar de meest interessante koopjes. Daarnaast werden er ook artikelen per opbod verkocht. Helaas bracht de regen wat roet in het eten, maar meerdere volhardende geïnteresseerden hielden echt lang vol.
Na afloop werd met z’n allen samen opgeruimd om het terrein weer netjes achter te kunnen laten en werd afgesloten met een gezamenlijk diner.
Wat een geweldige ervaring was het, voor mij zeker voor herhaling vatbaar.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar het aanbod? Kom dan naar de Stiphoutse Vlooienmarkt op zondag 4 juni tussen 10:30u en 14:00u aan de Tunnelovenweg 2 Helmond.
(terrein Brainport Human Campus) Parkeren gratis

Zou jij ook graag een steentje bij willen dragen? Neem dan contact op via info@destiphoutsevlooienmarkt.nl of via www.helmondvoorelkaar.nl

Datum

04 jun 2023
Verlopen!

Tijd

10:30 - 14:00

Locatie

Brainport Human Campus
Tunnelovenweg 2
De Stiphoutse Vlooienmarkt

Organisator

De Stiphoutse Vlooienmarkt
Telefoon
0645502515
E-mail
destiphoutsevlooienmarkt@gmail.nl
Site
https://www.destiphoutsevlooienmarkt.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.