Donatie

Inzamelmoment Helmond steunt Oekraïne

Eenmalig inzamelmoment 6 april in oude technieklokaal Dr. Knippenbergcollege voor Oekraïense opvanglocaties “Breng alleen wat nodig is en kom alleen als het inzamelpunt open is”

LEVgroep Helmond richt met vrijwilligers het oude technieklokaal in het Dr. Knippenbergcollege in als centraal punt om spullen in ontvangst te nemen en te sorteren voor de gemeentelijke opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. Het punt is nu éénmalig open op woensdag 6 april tussen 17.00-20.00 uur. Mensen kunnen dan de benodigde spullen komen langsbrengen. Mogelijk volgen binnenkort nog meer inzamelmomenten.

LEVgroep en gemeente roepen met klem op om alléén naar het inzamelpunt te komen tijdens de openingstijden en alléén te brengen wat er nodig is.

Spullen brengen via zij-ingang.
Het technieklokaal is als het inzamelpunt geopend is toegankelijk via de zij-ingang met de groene toegangsdeuren aan het achterplein bij de fietsenstalling aan de Ruusbroeclaan. De route naar het
inzamelpunt staat op het terrein aangegeven met bordjes. Medewerkers van LEVgroep controleren op de locatie of de spullen ingenomen kunnen worden.

De spullen kunnen niet via de voordeur Nachtegaallaan gebracht worden. Er wordt op dit moment namelijk gewerkt in het gebouw.

Lijst met benodigde spullen en voorwaarden voor inbreng
Voor het inbrengen van spullen geldt altijd:
• Breng alleen spullen die op de lijst staan. Overige spullen kunnen helaas niet aangenomen worden.
• Breng alleen spullen die schoon, heel en veilig zijn. Spullen die u bij wijze van spreken zelf ook zou willen kopen.
• Medewerkers van LEVgroep controleren op de locatie of de spullen ingenomen kunnen worden.

Op dit moment zijn de volgende spullen welkom:
• Warmhoudbakken (chafing dishes)
• Pannensets voor in de keuken
• Grote pannen 20/25 liter
• Nette kinderfietsen
• Nette damesfietsen
• Fietsverlichting
• Tuingereedschap
• Bezems voor buiten
• Vegers en blik
• (Speel)vloerkleden (schoon)

Coördinatie door LEVgroep

LEVgroep publiceert deze lijst ook op de Facebookpagina van M’hamed Yahia van LEVgroep (https://www.facebook.com/mhamed.yahia). In het vervolg communiceert LEVgroep over de
openingstijden en de benodigde spullen via hun Facebookaccount. Wanneer het punt open is hangt onder andere af van de beschikbaarheid van vrijwilligers.

Aanmelden als vrijwilliger?

Wilt u als vrijwilliger een bijdrage leveren door bijvoorbeeld mee te werken op het inzamelpunt of bij het sorteren en schoonmaken van spullen? Vul het formulier op www.helmond.nl/oekraine in om u aan te melden als vrijwilliger, LEVgroep neemt dan contact met u op.

Spullen worden gebruikt voor opvanglocaties
De gemeentelijke opvanglocaties zijn nodig omdat vanwege de oorlog in Oekraïne veel mensen gevlucht zijn. De gemeente opende daarom vier opvanglocaties waar in totaal circa 270-320 personen voor
langere tijd kunnen verblijven. Vanuit het Dr. Knippenbergcollege kunnen de spullen gemakkelijk worden herverdeeld over de gemeentelijke opvanglocaties. Het is hartverwarmend om te zien dat veel mensen uit Helmond willen bijdragen aan de gemeentelijke opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen.
Bijvoorbeeld door spullen te doneren. Dat is ook al veelvuldig gebeurd. Door eerdere oproepen van LEVgroep en met dank aan overige kringlooppartners uit de stad zijn al veel benodigde spullen
ingebracht.

Datum

06 apr 2022
Verlopen!

Tijd

17:00 - 20:00
Dr. Knippenberg College

Locatie

Dr. Knippenberg College
Rembrandlaan 30 Helmond
Lev Groep

Organisator

Lev Groep
Telefoon
0492 598 987
Site
https://www.levhelmond.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *