Lambertus Concerten presenteert: Coro d’Oro: klassieke muziek met een gouden randje

Lambertus Concerten presenteert:
Coro d’Oro: klassieke muziek met een gouden randje

Ma 20 maart 2023, Theater Speelhuis Helmond. Avondconcert start 19u. Entree €5 met kortingen)
Op maandag 20 maart is er een bijzonder concert in Theater Speelhuis, Speelhuisplein 2 in Helmond. Voor u treden dan het koor Coro d’Oro op, een projectkoor dat bestaat uit zangers met en zonder beperking. Ze worden daarbij begeleid door de bekende Rimboband.

Ook de Helmondse Openbare Basisscholen De Rakt en de Anton van Dijkschool nemen deel aan dit unieke maatschappelijke project. Op het programma staan toegankelijke (licht)klassieke en populaire werken zoals De Indische waterlelies (De Efteling), Summertime (Gershwin), Ode an die Freude (Beethoven) en The Lion sleeps tonight (The Tokens). Het avondconcert (voor volwassenen) start om 19 uur; het kinderconcert (voor de deelnemende scholen) start om 13 uur en is gratis, ook voor begeleiders. Entree avondconcert is €5 (met korting voor de ouders van de deelnemers).

‘Samen’ is het kenmerkende woord voor deze feestelijke muzikale voorstelling van Coro d’Oro. Koorleden en instrumentalisten uit alle geledingen van de Helmondse samenleving treden samen op tijdens een feestelijke avond met (licht)klassieke en wereldmuziek. Inclusiviteit, educatie, bewustwording, interactie en verbinding zijn daarbij de kernbegrippen. Onder het motto ‘Muziek verbindt en is er voor iedereen’ organiseert Lambertus Concerten dit unieke project in Helmond.

Het idee om klassieke muziek te gaan beoefenen met mensen met een verstandelijke beperking ontstond op een themabijeenkomst van de gemeente Helmond en past precies in de visie van Lambertus Concerten. Ook onder deze speciale doelgroep is namelijk belangstelling voor klassieke muziek, maar actieve beoefening en concertbezoek is vaak wat moeilijk te organiseren. Maar niet voor Stichting Lambertus Concerten. Zij brengt met dit project de muziek naar de doelgroep toe en laat op deze wijze mensen respectvol en vooral ook plezierig samen musiceren in een breed verband.

Uitgangspunt is een koor van mensen met en zonder verstandelijke beperking. Voor dit unieke concert werkt het koor samen met de Rimboband, met Openbare Basisscholen Helmond, zoals De Rakt en de Anton van Dijkschool, waarvan leerlingen ook een jeugdkoor vormen, dat deelneemt aan dit project en de bijbehorende concerten. Educatie is, zoals bekend, ook een belangrijke doelstelling. Zo worden jonge mensen niet alleen in theorie, maar ook in praktische zin, namelijk met lessen en door actief samen te musiceren, zich bewust van elkaars talenten en beperkingen. Want muziek verbindt en is er voor iedereen! En niet alleen populaire muziek zoals levensliederen, die vaak op het programma staan bij vergelijkbare optredens. Een aanzienlijk deel van de doelgroep houdt namelijk ook van klassieke muziek.

Samen muziek maken, in welke vorm en van welk genre dan ook, is altijd een feest, en zeker voor deze doelgroep.
Op het programma staan toegankelijke en opgewekte melodieën. Denk bijvoorbeeld aan De Indische waterlelies (De Efteling), Summertime (Gershwin), Ode an die Freude (Beethoven) en The Lion sleeps tonight (The Tokens).
De deelnemers, zangers en instrumentalisten, hebben zich enorm ingespannen om het voor het publiek tot een unieke en feestelijke voorstelling te maken. Dit wordt ongetwijfeld een heel bijzonder concert, een gezellig avondje uit, waarin muziek mensen verblijdt en verbindt.
Meer info: lambertusconcerten.nl

Tags:

Datum

20 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

19:00
Het Speelhuis

Locatie

Het Speelhuis
Speelhuisplein 2, 5707 DZ Helmond
Site
https://theaterspeelhuis.nl/
Lambertus Concerten

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon
+31 (0) 492 590333
E-mail
info@lambertusconcerten.nl
Site
https://www.lambertusconcerten.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.