Expositie tegen huiselijk geweld geopend

In de bibliotheek van Helmond opende  wethouder Harrie van Dijk op maandag 1 augustus de expositie tegen huiselijk geweld. Buiten deed hij dat samen met wethouder van de gemeente Nuenen Sandor Löwik door de onthulling van een van de fotoborden. De stichting Open Mind heeft in samenwerking met ‘Geweld hoort nergens thuis’ een aantal borden geplaatst op het Piet Blomplein. In deze expositie worden portretten getoond van ervaringsdeskundigen van huiselijk geweld.

Na een kort woordje van Guusje van Hoven  van Open Mind kwamen kwamen er twee ervaringsdeskundigen aan het woord. Een van de twee vertelde zelf een pleger te zijn geweest en na opgepakt te zijn en gezeten te hebben wijdt hij zijn tijd met helpen van lotgenoten. Zijn verhaal maakte veel indruk bij de bezoekers van de expositie.

Deze expo vertelt de verhalen van mensen uit het hele land die te maken hebben (of hebben gehad) met het huiselijk geweld. Op de borden zijn afbeelden te zien van slachtoffers van geweld en hun verhaal  maar er zitten ook enkele plegers tussen. Ook zij vertellen hun verhaal en deze blijken behoorlijk heftig en emotioneel te zijn. De expo blijft ongeveer drie weken in Helmond staan, daarna gaat het naar een andere stad. En de bezoekers waren onder de indruk en tijdens  het bezichtigen van de foto’s bleef het doodstil.

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.