FairTrade Markt aangekondigd met olifantenpoep

Op zondag 29 oktober vindt op de Markt in het centrum van Helmond de vijfde fysieke editie van de FairTrade en Global Goals Markt plaats. Centraal staan allerlei initiatieven die bijdragen aan een betere wereld. Op dit moment wordt het evenement aangekondigd met posters in het centrum. Die posters zijn gemaakt van een wel heel bijzonder product: olifantenpoep.

Posters gemaakt van olifantenpoep, het kan vandaag de dag allemaal. Jeanette Hendriks van de FairTrade-winkel Tiendas Diferentes is erg enthousiast over de posters. “Over duurzaamheid en recycling gesproken! Niet alleen de posters, ook de flyers zijn trouwens gemaakt van olifantenpoep.” Het papier voor de posters en de flyers krijgt zijn natuurlijke uitstraling en kleur door het mengen van olifantenmest met pulp en water. Gespecialiseerde bedrijven maken het papier op ambachtelijke wijze. De gebruikte olifantenpoep is afkomstig uit verschillende Nederlandse dierentuinen.

Geurloos

Overigens is het product totaal geurloos. Dit wordt bereikt door het papier tweemaal door een warmtedroger te laten gaan. Hendriks moet er wel om lachten. “Ook onze visitekaartjes zijn gemaakt van olifantenpoep. Als ik mensen een kaartje geef en vertel dat deze zijn gemaakt van olifantenpoep, gaan ze vaak direct aan het papier ruiken, haha! Bovendien zijn alle posters en prijskaartjes in onze winkel gemaakt van landbouwafval. Ook daar hoeven dus geen bomen voor gekapt te worden.”

De poster is gemaakt van olifantenpoep

Betere wereld

In tal van kramen laten kleine goede doelen, organisaties, particuliere initiatieven, ondernemers en belangstellenden op 29 oktober zien hoe ze bijdragen aan een betere wereld. Dit jaar telt de markt ruim dertig deelnemers uit Helmond en de directe omgeving. Zo kun je bij de kraam van het Energiehuis informatie krijgen over het verduurzamen van je woning, Re-create(d) laat zien hoe je van een kapotte spijkerbroek weer een leuke draagbare spijkerbroek kan maken, de afvalcoaches vertellen je alles over het scheiden van afval en bij Voorstee Brandevoort vertellen ze je graag meer over hun buurttuin. Op de Facebook pagina van het evenement vind je alle deelnemers aan de markt op een rij.

Bijzondere gasten

Deze keer zijn er twee bijzondere gasten; Dierenambulance Helmond en Blikkie. Je kunt een kijkje nemen in een echte dierenambulance én ook Blikkie de Voorleesbus is aanwezig. Blikkie is inmiddels flink verouderd en daardoor aan vervanging toe. Op dit moment loopt er een crowdfunding-actie om te zorgen voor een Blikkie 2.0. Wil je de Dierenambulance steunen? Neem dan je lege inktcartridges mee naar de markt en lever ze in bij de Dierenambulance. De medewerkers zorgen ervoor dat deze gerecycled worden en krijgen daarvoor een vergoeding.

Druk weekend

In hetzelfde weekend vindt de Bluesroute Helmond plaats. Zondag 29 oktober is de laatste dag van dit grootse muzikale evenement. Je bezoek aan de markt wordt dus opgeluisterd door bluesmuziek, zeker ook omdat tegelijk met de FairTrade en Global Goals Markt een platenmarkt staat opgesteld op de Markt. Drie vliegen in één klap dus!

De FairTrade en Global Goals Markt op zondag 29 oktober duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *