Wie op zondag graag wil sporten kan zich energiek bewegen in de overdekte parkeergarage bij We Jump en de Kids Plaza. Zondag, 29 januari, werd er, na enkele jaren te zijn weg geweest, de Urban Matterz Sports Indoor gehouden voor de jeugd van 4 tot 18 jaar.

Er was veel te doen. Basketball, Free Running, skaten en steppen, voetballen in de Panna kooi, raggen op de trampoline. Dansschool Unity Eight verzorgde er enkele demo’s. Het was gezellig druk, voornamelijk veel jeugd maar ook de ouders kwamen mee.

Op diverse plaatsen werd er goede muziek gedraaid. De mensen van Jibb plus waren ook druk bezig met de jeugd die wilde steppen, fietsen en skateboarden. Bij de Free running plaats waren er enkele jongens indrukwekkende sprongen aan het maken. Vooral hier waren de kinderen enthousiast en sommige ouders keken wel wat bevreesd want de sprongen waren toch wel hoog.

Voor degene. die niet zo van sporten hield, was er een aparte ruimte gemaakt waar zij zich konden bezig houden met de grafitti kunsten. Een begeleider vertelde de kinderen eerst waar zij op moesten letten met het werken van spuitbussen. Zij kregen allemaal een stuk board die zij konden verfraaien met hun kunsten. Er waren zelfs ouders die hun kroost wilden helpen want zij vonden het stiekem wel leuk om met een verfspuitbus te werken. Er waren ook enkele ezels geplaatst waar de stukken board op gezet konden worden. Maar ook tegen de muur stonden er te verven platen hout.

Op een gegeven moment klonk er door de speakers de stem van de Unity Eight trainer Martijn, die vertelde dat er een demonstratie werd gegeven voor de jeugd vanaf 4 jaar. En er was zelfs een unicum aanwezig. De dansschool heeft ook een danser met een beperking en zij was behoorlijk goed in het dansen. Zij trainde al heel lang bij de dansschool en vandaag zou zij mee doen met de demo’s. En ook hier was het weer behoorlijk druk en niet alleen de ouders van de dansertjes maar ook nieuwsgierige mensen, die dit wel eens wilden zien en meemaken. Het applaus dat er na volgde was oorverdovend.

Zo was het de hele dag gezellig druk tot tevredenheid van de organisatie. Misschien komt er volgend jaar weer zo’n sportieve middag en is iedereen weer gewoon welkom.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.